FINDIKLI DAMLA CIKOLATALI PASTA
Author: LUGAS // Category:- 300 gr. Seker
- 350 gr. Margarin
- 175 gr. Un
- 175 gr. Findik( ögütülmüs)
- 4 Yumurta
- 2 yemek kasigi Süt
- 1 pak. Kabartma tozu
- 1 pak. Vanilyasekeri
- 150-200 gr. Damla cikolata
- Üzerinin süsü icin:
- 200 gr. Kaymak
- Findik
- Pudrasekeri
- 1 pak. krema sertlestirici
- 2-4 yemek kasigi toz sekeri
HAZIRLANISI
Önce derin bir kabin icine margarini koyup mikserle cirpiyoruz, bir taraftanda sekeri azar azar ekliyoruz, ardindan vanilya ve yumurtalari. Hepsi iyice karistiktan sonra sütü ekliyoruz. Onuda iyice karistirdiktan sonra. Baska bir kapta unu, kabarma tozu ve ögütülmüs findiklar karistirilir ve yag karisimina elenerek eklenir. Un karisimida iyice karistirilir. En son damla cikolata da eklendikten sonra kasik yardimi ile karistirilir. Pasta kalibini yagladiktan sonra hamur icine dökülür ve esit olarak üzeri düzeltilir. Önceden 180 °C isitilmis firinda yaklasik 55 dak. pisirilir. Tam pisip pismediginden emin olmak icin kürdan yardimi ile test yapabilirsiniz. Pistikten sonra firindan alinir ve sogumaya birakilir. Pasta sogurken krema bir kabin icinde hazirlanir. Icinde arzuya göre 2-4 kasik toz sekeri, krema sertlestirici eklenir.Isteyen vanilyada koyabilir. Buzdopalta biraz dinlendikten sonra dolaptan alinir ve kalibindan ayrilmis ve üzerine pudra sekeri serpilmis pastanin üzerine, istendigi gibi süslenerek sekil verilir. Arzuya göre findikda kullanilabilir. Afiyet olsun.
0 Responses to "FINDIKLI DAMLA CIKOLATALI PASTA"
Yorum Gönder