IRMIK TATLISI

Author: LUGAS // Category:

MALZEMELER
  • 3 yumurta
  • 3 cay bardagi un
  • 3 cay bardagi irmik
  • 3 cay bardagi yogurt
  • 1 cay bardagi siviyag
  • 1 cay bardagi seker
  • 2 paket kabartma tozu
  • 2 paket vanilya
  • hindistan cevizi
  • Serbet icin:
  • 4,5 su bardagi su
  • 3,5 su bardagi seker (isteyen daha fazla seker kullanabilir)
  • 1/2 tatli kasigi limon suyu

HAZIRLANISI

Yumurtalar sekerle birlikte köpürene kadar mikserle cirpilir.Yogurt sivi yag eklendikten sonra devam cirpilir.Ardindan elenmis un,kabartma tozu,vanilya,hindistan cevizi eklenerek karistirilir.Yaglanmis firin tepsisine hamur dökülüp 180 °C isitilmis firina koyalim.Diyer yandan serbet icin suyu,sekeri ve limonu kaynatalim,kivama geldikten sonra ocaktan alalim.Tatli altli üstlü pembelestikten sonra firindan alinir ilimis serbet üzerine dökülür.Serbeti döktükten sonra tatli sönmüs firina tekrar konur ve serbetini cekmesi saglanir böylece.Sonra dilimlenir hindistan cevizi üzerine serpilir süs olarak.Soguk servis yapilir.Afiyet olsun.

0 Responses to "IRMIK TATLISI"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...