Badem Kurabiyesi
Author: LUGAS // Category:Badem Kurabiyesi
Malzemeler:125 gr tuzsuz badem (10 tane kadar üzeri için ayrılacak)
125 gr pudra şekeri
1 çorba kaşığı margarin
2 yumurtanın beyazı
Bir tutam tuz
Hazırlanışı:
Kabuklu badem kullanıyorsanız, 1 saat kadar sıcak suda bu bademleri bekletiyoruz. Kabuklarını soyuyoruz. Bademlerin neminin yokolması için teflon tavada rengi pembe olana kadar kavuruyoruz. Bu bademleri robottan geçiriyoruz. İçine pudra şekerini de ilava ediyoruz ve robottan geçirmeye devam ediyoruz. Bademler yağını çıkarana kadar bu işleme devam ediyoruz. Bu karışıma margarini de ekleyip yeniden karıştırıyoruz. Karışıma bir fiske tuz ekliyoruz. Yumurta beyazlarını da ekleyip yeniden karıştırıyoruz. Yağlı kağıda tatlı kaşığı yardımıyla malzemeyi paylaştırıyoruz. Kurabiyelerin üzerine yarım bademleri koyuyoruz. Kurabiyelerin üzerine fırça yardımıyla su sürüyoruz (bu yanmalarını engelliyor). 150 dereceye ayarlanmış fırında üzerileri hafif pembeleşinceye kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.
0 Responses to "Badem Kurabiyesi"
Yorum Gönder