LAHANA SARMASI
Author: LUGAS // Category:Malzemeler :
- Orta boy lahana
- 3 su bardağı pirinç
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 3 adet domates
- 3 adet soğan
- 4-5 diş sarımsak
- 1/2 demet maydanoz
- 1/2 demet nane
- 2 yemek kaşığı salça
- 2 yemek kaşığı nar ekşisi
- Birer çay kaşığı karabiber, kimyon, kırmızı pul biber
- Tuz
Yapılışı :
- Lahananın orta kısmını bıçak yardımı ile çıkarıp parçalara ayırın, kaynar ve tuzlu suda haşlayın ve soğumaya bırakın. Pirinci yıkayın ve diğer malzemeleri ekleyip karıştırın. Tencerenin en alt kısmına lahananın sert yapraklarından koyun.(Lahanalar pişerken yapışmasın diye)
- Lahanadan dilediğiniz büyüklükte yapraklar keserek iç malzemeden koyup kıvırın ve tencereye dizin. Küçük bir kapta zeytinyağı, salça ve kaynar su ekleyip karıştırın tencerenin üzerine gezdirin. Lahanaları kapatacak şekilde tabak koyarak tencerenin kapağını kapatıp, kısık ateşte pişirin.
- Afiyet bal şeker olsun.
0 Responses to "LAHANA SARMASI"
Yorum Gönder