AY ÇÖREĞİ

Author: LUGAS // Category:
En sevdiğim ve en çok mayasını tutturabildiğim bir poğaça türüdür, ayrıca çokta lezzetlidir..
MALZEMELER
1bardak ılık süt
1bardak sıvıyağ
1bardak yoğurt
1yemek kaşığı tuz
1paket maya
aldığı kadar un
1 yumuşak margarin ve yumurta sarısı
İÇ MALEMESİ
2patates
1soğan
karabiber ,pulbiber
ve 1tatlı kaşığı salça
YAPILIŞI
Maya ılık sütle ezilir sonra malzemeler tek tek katılıp sert bir hamur elde edilir.Üzeri bezle örtülüpcak bir ortamda ,bir iki saat mayalandırılır.Daha sonra yumuşamış margarini hamura yediririz,bir saat hamurumuzu buzdolabında misafir ederiz .Bu arada içini hazırlıyalım ,küçük bir tencerede az sıvıyağına soğanları yemeklik doğrayarak soteliyelim, patatesleri rendeliyelim, biraz kavuralım geri kalan malzemeleride içine kattıkmı işlem tamam oluyor, dinlendikten sonra hamuru 6 beze yaparız ve tabak büyüklüğünde merdaneyle açaçarız .Sigara böreği yapar gibi 8 e böleriz uçlarına malzemeden bir tatlı kaşığı koyunca ,geniş kısımdan incesma doğru sararız, yağlanmış tepsiye dizeriz yaklaşık 2 tepsi çıkıyor ,isterseniz yarı ölçü yaparak deneyebilirsiniz .Sıcak fırında pişirebilirsiniz ,kolay gelsin ,afiyet olsun hanımlar.....

0 Responses to "AY ÇÖREĞİ"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...