FIRIN DA LEVREK

Author: LUGAS // Category:



Bayram üstü buda nerden çıktı demeyin:) malum mevsimi,denizden çıktı, eşim saolsun:) Onun sayesinde bu lezzetli yemeği yapma şansım oldu.Elinize levrek balığı geçerse mutlaka deneyin derim. Patateslerin bir balığa bu kadar yakışacağını düşünemezdim doğrusu.Nefisti.
Bayram tatlısı yerine ,hatta kurban eti yerine sizlere fırında levrek tarifi veriyorum,nolur affedin beni ,eğer yazamassam ki kesin yazamam herkese hayırlı bayramlar diliyorum:)

MALZEMELER
Kişi sayısına göre levrek
Balık adetine göre soğan ve patates
tuz karabiber ve sıvı yağ
Arzuya göre limon

YAPILIŞI
Balıkları temizleyip yıkadıktan sonra yağlanmış fırın tepsisine alın.Dilimlediğiniz soğanları,içlerine ve balığın üzerine yerleştirin. Patatesleri soyup yıkayıp dilimleyin.Tuz ve karabiber serpin.üzerlerine sıvı yağı gezdirin .Birer dilim limon kesip balıkların üzerine koyun.sıkıca folyoladığınız tepsiyi 1 saate yakın fırının en yüksek dercesinde pişirin. 20 dk. kadar folyoyu açıp balıkların kızarmasını sağlayın ,sonrası yanına yaptığınız havuç salatasıyla afiyetle yiyin:).Sevgilerimle

0 Responses to "FIRIN DA LEVREK"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...