Akıtma Böreği

Author: LUGAS // Category:
Malzemeler:

Akıtma (krep) için;
2 yumurta
0.5 litre süt
1 cay bardagı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
Alabildigi kadar un


İç Harcı 1;
Domates
Kıyma
Kuru soğan
Çok az karabiber
Tuz
Sıvı yağ

İç Harcı 2;
Mantar
Yeşil biber
Rende havuç
Sıvı yağ
Çok az karabiber
tuz

Bechamel sos için;
2 çorba kaşığı un
2.5 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı margarin
tuz

Hazırlanışı:

Akıtma
Tüm malzemeyi çırpıyoruz (Kek hamurundan biraz cıvık akıcı bir kıvam
almalı) akıtmaları tavada krep gibi pişiriyoruz.vAkıtmaların içine harç koyup
dolma sarar gibi sarıyoruz ve borcama yerlestiriyoruz. Üzerine bechamel sos
döküyoruz. En üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpiyoruz. Fırında kaşarlar
eriyinceye kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.

İç Harçları
Hangi harcı kullanacaksanız, önceden kavuruyoruz

Bechamel sos
Yağ ve unu çok az kavurup üzerine süt ekliyoruz. Kaynamaya başlayınca ocaktan
alıyoruz.

Nilücüğüm biraz ekleme yaptım. Ellerine sağlık.

0 Responses to "Akıtma Böreği"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...