MARMELATLI KURABİYE

Author: LUGAS // Category:

Malzemeler:

5 yemek kaşığı margarin
Yarım su bardağı toz şeker
1 yumurta
1 çay kaşığı vanilya
1 çay kaşığı limon suyu
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 tutam tuz
2 - 3 su bardağı un
Marmelat

Yağ ve şekeri bir kapta 1 dakika çırpın. Yumurta ve limonu ekleyip 1 dakika daha çırpın. Derin bir kapta kabartma tozu, vanilya, tuz ve 2 su bardağı unu karıştırın. Sıvı karışımı yavaş yavaş ve karıştırarak kuru karışıma ekleyin. Eğer hamurunuz cıvık olursa 1 bardak unu daha yavaş yavaş ekleyin. Hamur kulak memesi kıvamında olmalı. Üzerini nemli bir bezle örterek 30-40 dakika buzdolabında bekletin. Böylece açması ve şekil vermesi daha kolay oluyor. Unladığınız tezgahta hamuru incecik (bir cm den biraz ince) açın. Bir çay bardağıyla halkalar çıkarın. Ortalarını kullanacağınız marmelatı koyun ve yuvarlağın kenarlarını yapıştırarak ağzı açık üçgen yapın. Bu işlemi hamur bitene kadar tekrar edin. Önceden 200 derecede ısıttığınız fırında yaklaşık 20 dakika pişirin. Altlarına bakarak pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz.


Afiyet olsun.

0 Responses to "MARMELATLI KURABİYE"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...