SON TARIFIM TIRAMISU ve TASINIYORUZ

Author: LUGAS // Category:

Evet bu benim son tarifim. Uzun bir sure aranizda olamayacagim :( Cunku bu Pazar tasiniyoruz ve internet olayi hallolana kadar ve evi yerlestirene kadar sizlerden uzak kalacagim :( 2.5 ayda ole guzel dostluklar kurdukki eminim yoklugunuzu cok hissedecegim. Ama beni unutmayin olur mu? En kisa surede araniza donecegim insaallah. Beni ozleyin anaciiiiiimmmm :)))

BIR ITALYAN KLASIGI

MALZEMELER

2 Corba Kasıgı Nescafe
2 Corba Kasıgı Su
2 Corba Kasıgı Tozseker

2 Cay Fincanı Sıcak Su

KEK MALZEMESI

4 Kahve Fincani Seker

5 Kahve Fincani Un

4 Yumurta

2 Yemek Kasigi Sut

2 Yemek Kasigi Sivi Yag

1 Paket Kabartma Tozu

1 Kucuk Paket Kakao

KREMA MALZEMESI

1 Litre Sut
1 Yumurta
3 Kahve Fincanı Tozseker

3 Kahve Fincanı Un
1 Paket Labne Peyniri


YAPILISI

Bir kabin icine yumurtalari kirin, sekeri ilave edip kopurunceye kadar cirpin. Sonra un ve kabartma tozunu eliyerek ilave edin. Diger malzemleride ekleyip cirpin. 170 derece firinda 30 dk pisirip, firini kapatin. Firinin kapagini acmadan, keki 15 dk dinlendirin. Bir fincanın icinde nescafe, sıcak su ve sekeri karıstırın. Keki enlemesine iki parcaya ayırın. Hazırladıgınız nescafeli karısımla kekin iki parcasını da ıslatın. Süt, seker, un ve yumurtayı kucuk bir tencereye alip,karıstırın. Koyulasıncaya kadar karıstırarak pisirin. Altını kapattıktan sonra labne peynirini ekleyin ve blendarla purussuzlestirin. Hazırladığınız kremanın yarısını ılıkken, kekin alt kisminin ustune surun. Kekin diger yarısınıda uzerine kapatıp kalan kremayı surun. Biraz kakao ve kahveyi karistirip, eleyerek ustunu susleyin. Bir gece buzdolabinda dinlendirdikten sonra servis yapin.

AFIYET OLSUN

0 Responses to "SON TARIFIM TIRAMISU ve TASINIYORUZ"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...