KURABIYE BUKETI
Author: LUGAS // Category:
Bu kurabiyerleri ilk kez gecen yil denememistim. Piknik vardi ve cocuklar, buyukler herkes lezzetine ve goruntusune bayilmisti. Orjinal tarifini canim Isil'cigimin sayfasindan almistim. Bircok arkadasimda bu kurabiye tarifiyle yapiyor seker hamurlu kurabiyelerini. Seker hamurlu kaplamalar icin ideal bir tarif yani. Evdeki malzemelere gore biraz degistirdim ve iste tadida goruntusude super olan kurabiye buketim...
MALZEMELER
250 gr. Oda Sicakliginda Kup Kup Dogranmis Margarin
1 Su Bardagi Pudra Sekeri
250 gr. Misir Nisastasi
1 Adet Orta Boy Oda Sicakliginda Yumurta
250 gr. Misir Nisastasi
1 Adet Orta Boy Oda Sicakliginda Yumurta
1 Paket Vanilya
1 Paket Kabartma Tozu
Aldigi Kadar Un
100 gr. Bitter Cikolata
100 gr. Bitter Cikolata
Cop Sis Cubuklari
YAPILISI
Bir kapta margarin, yumurta, vanilya ve kabartma tozunu karistirin. Daha sonra pudra sekeri, nisasta ve unu eleyerek ekleyin. Yapismayan, puruzsuz bir hamur elde edene kadar yogurun. Bir sure buzdolabinda dinlendirdikten sonra, merdaneyle acarak, istediginiz sekil kalipla kesin. Ortalarina cop sisler yerlestirin. Yagli kagit serilmis firin tepsisine dizin ve onceden isitilmis 175 derece firinda 10-15 dakika pisirin. Soguyan kurabiyelerinizin uzerine, Benmari usulu (Bir tencereye su koyun ve ocagi acin. Tencerenin uzerini kapatacak buyuklukte bir tavayi, tencerenin agzina koyun. Icine bitter cikolatayi koyup, eritin) erittiginiz cikolatinizla, catal yardimiyla sekiller verin.
AFIYET OLSUN
0 Responses to "KURABIYE BUKETI"
Yorum Gönder