KULAK
Author: LUGAS // Category:30 Agustos ZAFER BAYRAMImiz kutlu olsun...
- 2.5 Su Bardagi Ilik Su
- Aldigi Kadar Un
- Tuz
IC HARCI ICIN
- 200 gr. Kiyma
- 1 Buyuk Sogan
- Tuz
SOSU ICIN
- Yogurt
- Sarmisak
- Salca
- Tuz
- Tereyagi
- Kirmizi Pul Biber
YAPILISI
Suyu derin bir kap icine alin ve biraz tuz atip, tuzu eritin. Suyun icine yavas yavas unu ekleyerek, yogurun. Manti hamuru kivaminda, ne sert ne yumusak bir hamur elde edin. Hamurdan acacaginiz buyukluge gore bezeler yapin, uzerine nemli bir bez ortup, ic harcini hazirlayana kadar dinlendirin. Yemeklik dogranmis soganlari, kiyma ile birlikte iyice yogurun ve tuzunu ayarlayin. Bezelerden birini oklava ile 1cm kalinliginda acin.
Keskin bir bicak yardimiyla (simdilerde bizler rulet kullaniyoruz ama anneannem bicakla kesiyor hala) fotograftaki gibi iri iri kareler kesin ve tam ortasina kiymali harctan koyun. Daha sonra her bir kareyi, muska seklinde katlayin ve unlanmis tepsiye dizin (Anneannem eskiden gazete kagitlarina dizer ve boylece kuruturdu). Diger bezeleride ayni islemlerden gecirip, katlayin ve unlanmis tepsilere dizin. Fazlaya yapip bu sekilde buzluga atabileceginiz gibi, soguk havalarda firinda, sicak havalarda ise anneannemin yaptigi gibi acikta kurutup, ertesi gunde pisirip yiyebilirsiniz. En son olarak ise, bir tencerede su kaynatin, icine biraz tereyagi ve tuz ekleyin. Kaynayan suya kulaklari atin ve hamur pistikten sonra, suzup, servis tabagina alin.
Sos icin derin bir tavada tereyagini eritin, icine salca ve kirmizi biber ekleyip, biraz pisirin. Sarimsakli yogurt hazirlayip, iliyan kulaklarin uzerine dokun. Salcali sosla susleyip, servis yapin. Yerkende beni hatirlayin :)
Unutmadan herkes bisiler getirecekti yaninda, davul-zurna :) bende laz usaguyumya kemencemle geldim :) 'ben kemence calamamda dayum darulur baga, uy uy uy uy...'
AFIYET OLSUN
0 Responses to "KULAK"
Yorum Gönder