POSETTE KARISIK TURSU
Author: LUGAS // Category:
Ramazan geliyor hos geliyor, bizim evde hazirliklar son hizla devam ediyor. Pazar gunu esimle tursuluk malzeme almaya gittik. Yazikki yemyesil domatesler henuz cikmamis, alamadik. Kirmizi alacali domateslerden aldik. Birde belki bilenleriniz vardir, karnibaharinda tursusu nefis oluyor. Ancak henuz karnibaharda cikmamis, bu seferki tursuma koyamadim karnibahar. Siz bulursaniz mutlaka yapin, harika oluyor cunku. Gocmen bir abladan ogrendim bu tursunun yapilisini. Posette tursu yapildigini ne duymustum, ne de gormustum. Ama gercektende harika oluyormus, gecen yil ogrendim, bu yil kendim yaptim. Burada bidon bulamadigim icin su siselerine koydum ben. Siz kavanoz veya plastik tursu bidonu kullanabilirsiniz. Iste malzemeler ve tarifi...
MALZEMELER
2 Orta Boy Beyaz Lahana
1 kg Havuc
1 kg Yesil Biber
1/2 kg Kirmizi Biber
1.5 kg Yesil Domates
1 kg Salatalik
1 Kucuk Paket Limon Tuzu
800 gr Uzum Sirkesi
300 gr Tuz
YAPILISI
Butun malzemeleri yikayin ve kucuk kucuk dograyin. Buyuk boy cop bosetinin icine, butun sebzeleri yerlestirin. Limon tuzu, sirke ve tuzu ilave edip, poseti sallaya sallaya karistirin ve posetin agizini kapatip, genis bir legenin icine koyup, balkonda gunes almayan bir yere koyun. 2 gun boyunca sabah aksam poseti sallaya sallaya malzemeleri karistirin. Tursuyu hazirladiginizin ertesi gunu malzemeler yumusamis ve sulanmis olacak. Eger eksisi veya tuzu az gelirse, biraz daha sirke, limon ve tuz ilave edebilirsiniz. Her gun sallama islemini yapin ve 3. gun ister bidona, ister cam kavanozlara, istersenizde su siselerine butun malzemeleri koyun ve suyunu paylastirin. Kaplarin agizlarini sikica kapatin ve her gun asagi yukari calkalayin. 2-3 hafta sonra tursuyu servis edebirlisiniz.
AFIYET OLSUN
0 Responses to "POSETTE KARISIK TURSU"
Yorum Gönder