TAVUKLU RULO BOREK

Author: LUGAS // Category:

Tadi cok hafif ve guzel, goruntusu ise 'ye beni' diyen bir borek tarifini paylasmak istedim sizlerle. Kardesimin kayinvalidesi Semra Teyze'nin tarifi bu, onlarda yemistim ve inanilmaz begenmistim. Sonunda bende tecrube etmeye karar verdim ve iste Tavuklu Boregim...






MALZEMELER

1 Kucuk Haslanmis Tavuk

2 Orta Boy Sogan

1 Yemek Kasigi Salca

Kimyon, Karabiber, Kirmizibiber, Tuz

Sivi Yag

6 Adet Yufka

1 Yumurta Sarisi (Uzerine Surmek Icin)

Sut, Yumurtanin Aki, Su (Yufkalari Islatmak Icin)

YAPILISI

Haslanmis tavugu kucuk parcalara ayirarak, tiftin. Yemeklik dogranmis soganlari yagda kavurun. Tiftilmis tavugu ve salcayi ilave edip, kavurmaya devam edin. Baharat ve tuzunu ayarlayip, ocaktan alin. Iki kat yufkayi, sut, su ve yumurta aki karisimiyla islatin ve ust uste koyun. Tavuklu harcinizi ikiye bolun ve yarisini bu kata serpistirin. Diger iki yufkayida, yine aralarini sut, su ve yumurta aki karisimiyla islatarak, tavuklu harcin uzerine serin ve kalan harcinizi serpistirin. Kalan iki yufkayida ayni islemi uygulayarak, tavuklu harcin uzerine kapatip, rulo yapin. Rulo boreginizi, yagli kagit serilmis, firin tepsisine koyun ve uzerine yumurta sarisi surun. Rulo boreginizi, keskin bir bicak yardimiyla, dilimlere ayirip, tepsiye dizin ve 250 derece firinda, kizarana kadar pisirin.

AFIYET OLSUN


0 Responses to "TAVUKLU RULO BOREK"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...