Muffin; Yaban Mersinlim, Ayı Üzümlüm, Keçi Yemişlim!
Author: LUGAS // Category:Dün ehliyet sınavına tekrar girdim ve sonunda yazılı sınavı geçtim. Ayrıntıları yazmıştım ama sonradan sildim. Fazla detay vermeye gerek duymadım, zaten yeteri kadar stres yaşamıştım.:)
Sınavı verince üzerimden büyük bir yük kalktı. Geç oldu, güç oldu ama sonu iyi oldu. :) Şimdi önümde bir de direksiyon sınavı var :( Bakalım o nasıl geçecek. Başarılı olursam haber veririm, olmazsam vermem. :)
Yaban Mersinlim, Ayı Üzümlüm, Keçi Yemişlim!
Sarı üzerine mor beneklim.
Hem tatlım hem hafif ekşilim.
Mısır unlu, tarçınlı küçük kekim.
Ben seni çok sevdim muffinim..:)
"I love Turkish food"'a mantı, buraya da muffin hazırladım.
Sanki turistlere Türk tarif, sizlere de yabancı tarif satıyor gibiyim. :) Aslında amacım her iki tarafı da güncel tutup, değişik lezzetler sunmak. Umarım beğenirsiniz.
Malzemeler:
- 1 + 1\2 bardak un (235gr)
 - 1\2 bardak mısır unu (75gr)
 - 1 paket kabartma tozu
 - 1\2 tatlı kaşığı karbonat
 - 2\3 bardak kahverengi şeker (155gr)
 - 2 büyük yumurta
 - 1 bardak süt (250ml)
 - 90 gr erimiş tereyağ
 - 1 bardak yaban mersini (125gr)
 - Bir çimdik tuz
 
- 1 yemek kaşığı şeker
 - 1 tatlı kaşığı tarçın
 
- Un, mısır unu, karbonat, kabartma tozu, tuz, şeker bir kap içinde birbirine karıştırılır.
 - Başka bir kapta yumurtalar çırpılır. İçine süt ve yağ eklenir, karıştırılır. Yukarıdaki kuru malzemeler bu yumurtalı sıvı karışımın içine dökülür, hafif karıştırılır.
 - Daha sonra içine yaban mersinleri eklenir çok yavaş bir şekilde karıştırılır.
 - Yağlanmış muffin kalıplarının sadece 3\4'ü doldurulur. ( ya da muffin kağıtları da kullanabilirsiniz) Üzerine şeker ve tarçın birbirine karıştırılarak serpilir.
 - 200 derecede 15-18 dk pişirilir. Sıcak servis yapılır, afiyetle.
 
Kullandığım bardak (=cup) normal su bardaklarından biraz daha küçüktür. Orjınal tarif sahibi burada :)
Sevgiler Selamlar
İyi haftasonları dilerim.
0 Responses to "Muffin; Yaban Mersinlim, Ayı Üzümlüm, Keçi Yemişlim!"
Yorum Gönder