Author: LUGAS // Category:

Gecen gun misafirlerime yapmistim bu pilavi. Normalde bu pilav buyukce bir kasede yapiliyor ve ortaya koyuluyor ama ben boyle sevmiyorum cunku servis yaparken dagiliyor. "En iyisi herkes kendi kessin, kendi dagitsin" dedim ve tek porsiyonluk yaptim. Ozellikle garniturlu pilav severler icin harika bir tarif. Dusunuyorum ve su cesitlere bakiyorum. Allah'im ilk evlendigim yil evime gelen misafirlerime acidim bak simdi. Yazik valla ben hic bir sey bilmiyordum o yillar. O insanlara koydugum yemekleri dusununce, insallah arkamdan kotu seyler dememislerdir. Hayat oyle hizla akip geciyorki, neyseki artik misafirlerime super seyler olmasada, en azindan yenilebilecek seyler yapabiliyorum. Ogrenmenin yasi yok diyor ya herkes, sanirim benim en ogrendigim sey yemek tarifleri :) Bir konuya atifta bulundum ya, her neyse :) Geciyorum tarife, bugun biraz gerginimde, nedeni
gunlugumde ;)
MALZEMELERYufka
Pirinc
Sivi yag
Tuz
Su
Haslanmis havuc
Kavurlmus fistik
Kusuzumu
Tarcin
Kavrulmus ve kabuklari soyulmus badem
Yumurta sarisi
Arzunuza gore tavuk veya dana etide kullanilabilir (ben tercih etmedim)
YAPILISIPilavi kendi olculerinize gore pisirin. Demlendikten sonra kusuzumu, fistik, tarcin, haslanmis havucu ekleyip, harmanlayin. Buyuk boy kaselerin icine yufkayi serin, icini sivi yag, tuz ve su karisimi ile islatin ve pilavla doldurup, yufkayi kapatin ve yagli kagit serilmis firin tepsisine ters olarak cevirin. Butun pilavi bu sekilde hazirlayin. Yufkalari ters cevirince uzerlerine yumurta sarisi surun ve bademle susleyip, 200 derece firinda, yufkalar kizarana kadar pisirin. Firindan cikinca uzerine bez ortup, 5 dakika dinlendirdikten sonra servis yapin.
AFIYET OLSUN
0 Responses to "PERDELI PILAV"
Yorum Gönder