AYVA TATLISI

Author: LUGAS // Category:
Cok kotu migrenim tuttu, uyudum gecmedi, ilacimi aldim gecmedi. Isin kotusu birde migdeme vurdu ki berbat durumdayim. Cok uzatmadan tarifi verip, biraz dinleneyim. Migren hakkindaki duygularimi gunlugumden okuyabilirsiniz...


MALZEMELER
1 kg. ayva
Seker, su
Krem santi veya kaymak
Kiraz sekerlemesi

YAPILISI
Ayvalari yikayip, dis kabugunu soyun. Ortadan ikiye bolup, cekirdek kismini oyun. Cekirdeklerini tencereye atin ve ayvalari tencereye dizin. Ayvalarin cukur kisimlarina, tepeleme seker koyun ve ayvalarin yarisina gelecek kadar, tencereye su doldurup, orta ateste, ayvalar yumusayana kadar pisirin. Ayvalar pisip, soguduktan sonra, servis tabagina alin. Ayvalarin cukur kisimlarini kaymak veya krem santi ile doldurun, kiraz sekerlemesi ile susleyin.

AFIYET OLSUN

0 Responses to "AYVA TATLISI"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...