AYVA TATLISI
Author: LUGAS // Category:
MALZEMELER
1 kg. ayva
Seker, su
Krem santi veya kaymak
Kiraz sekerlemesi
1 kg. ayva
Seker, su
Krem santi veya kaymak
Kiraz sekerlemesi
YAPILISI
Ayvalari yikayip, dis kabugunu soyun. Ortadan ikiye bolup, cekirdek kismini oyun. Cekirdeklerini tencereye atin ve ayvalari tencereye dizin. Ayvalarin cukur kisimlarina, tepeleme seker koyun ve ayvalarin yarisina gelecek kadar, tencereye su doldurup, orta ateste, ayvalar yumusayana kadar pisirin. Ayvalar pisip, soguduktan sonra, servis tabagina alin. Ayvalarin cukur kisimlarini kaymak veya krem santi ile doldurun, kiraz sekerlemesi ile susleyin.
AFIYET OLSUN
0 Responses to "AYVA TATLISI"
Yorum Gönder