Manti Corbasi (Nohutlu)

Author: LUGAS // Category:

Sukur bugunu atlattik :) Portfolio sinavim cok sukur iyi gecti. Dualarinizi hissettim, hepinizden Allah razi olsun ama dualarinizi kesmeyin nolur, yarin ki sinavim daha onemli ve Pazartesi gunu olacak sinavim daha da onemli :) Gecenlerde ogrendigim bir corba bu manti corbasi :) burada cok sevdigim, cok seker bir ablanin tarifi. Buzlukta benimki gibi hazir mantiniz ve haslanmis nohutunuz varsa hic durmayin deneyin, biz ailecek bayildik bu corbaya :) benze mantidan cok daha guzel bir yemek bu :) Haydi size kolay gelsin bende ders calismaya devam edeyim :) Beni tanimayan ve blogumu yeni ziyaret etmeye baslayan dostlar genc bir ev hanimi sanacaklar beni simdi :) ders calisiyorum diyince ama :) 30'undan sonra kafasi dank etmis orta yasinda bir genc hanimim :DDD Eh zararin neresinden donersek kardir ole ya...
MALZEMELER
2 su bardagi onceden hazirladiginiz manti
1 su bardagi haslanmis nohut
Sivi Yag
Salca
Tuz
Su
YAPILISI
Yeteri kadar sivi yagda salcayi kavurun. Icine yaklasik olarak 6-7 su bardagi su koyup kaynatin. Onceden hasladiginiz nohutlari ilave edip, yemek bisiriyor gibi pisirin. Suyun rengi, yemek rengini aldiginda tuzunu ekleyin ve ocagi kapatin. Corbayi ne zaman yiyecekseniz, o saatten, yarim saat once ocagi yakin, nohutu bir tasim kaynatin ve icine mantilari atip, 5-10 dakika pisirin. Eger corbadan ertesi gune artarsa o zaman kalan corbanin icine birazcik soguk su ilave edip, oyle saklayin. Corba pistikten sonra hemen servis yapin ki, mantilar sicak corbanin icinde erimesin.
AFIYET OLSUN

0 Responses to "Manti Corbasi (Nohutlu)"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...