Gercek Pastane Pogacasi

Author: LUGAS // Category:
Bu pogacanin tarifi gmailime reklam olarak geldi. 40 Firin Ekmek kitabinin reklamiydi bu mail. Sonra web siteyi ziyaret ettim harika tarifler vardi. Pastane pogacasini gorunce, hemde orjinal tarif oldugunu okuyunca hemen denedim. Gercektende pastane pogacasiymis :) Inanilmaz mutlu oldum bu tarifi yakalayabildigime. Finallerden cok once yapmistim bunu. Ancak simdi yayinlayabiliyorum. Sinavlar bitti. Tatildeyim. Hukuk disinda, diger derslerimi verdim. Hukuktan kaldim sanirim. Henuz asilmadi ama ne bilim. Neyse iste, durumlar boyle benim cephede. Ole yorulmusum ki mutfaga bile girmek gelmiyor icimden. O yuzden arsivden bu tarifle basliyayim dedim. Iste en gercek pastane pogacasi tarifi...

MALZEMELER
2 ¼ bardak beyaz un
1 yumurta
¾ tatlı kaşığı tuz
1 çorba kaşığı şeker
15 gm (1/3 küp) yaşmaya veya 1 dolu tatlı kaşığı instant kuru maya
¼ tatlı kaşığı mahlep (kullanılmasa da olur)
150 gram margarin, yumuşak
¼ bardak soğuk su

Ici Icin
½ bardak beyaz veya kaşar peynir (125 gram), rendelenmiş

Uzeri Icin
1 yumurta sarısı
1 fiske şeker
8 adet

YAPILISI
Eger elle yoguracaksaniz unu, tuzu, şekeri, mahlebi geniş bir kapa alıp yaş mayayı (nohut büyüklüğünde parçalara kırıp) veya kuru mayayı ilave edin. Suyu, yağı ve yumurtayı ilave ettikten sonra 7-8 dakika kadar yoğurun. Hamurunuz önce ele yapışan bir kıvamda olacağından son 2-3 dakika hamuru mermer tezgaha çarparak yoğurabilirsiniz. Bu süre sonunda hamurunuz kulak memesi yumuşaklığında (ekmek hamurundan biraz daha sert) ve kolay şekil verilecek kıvamda olacaktır. Eğer mikser ile yapıyorsanız, mikserinize hamur yoğurma aparatını taktıktan sonra unu, tuzu, şekeri, mahlebi mikser kabına alın. Suyu, yağı ve yumurtayı ilave edin ve 4-5 dakika kadar yoğurun. Hamur ele yapışan bir kıvamda olacağından son 1 dakika hamuru hızlı devirde yoğurun. Bu süre sonunda hamurunuz kulak memesi yumuşaklığında (ekmek hamurundan biraz daha sert) ve kolay şekil verilecek kıvamda olacaktır. Yoğurulmuş olan hamurunuzu ağzı kapalı bir kaba alıp 2 saat ılık bir yerde bekletin. Hamurunuzu iyice unladığınız mutfak tezgahına alıp 1-2 dakika kadar elinizle yoğurup 8 eşit bezeye ayırın. Her bezeyi avucunuzun içinde yassıltıp içini koyun ve altta kalacak kısımı bohça yapar gibi büzüp kapatın. Poğaçaları 30 dakika daha ılık bir yerde bekletip tekrar mayalanıp kabarmalarını sağlayın. Mayalanan poğaçaların üzerine şekerle çırpılmış yumurta sarısını yumuşak hareketlerle sürün. (Yumurtaya şeker ekleyince üstleri daha güzel kızarır) Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20 dakika, ya da üstü iyice kızarana kadar pişirin.

AFIYET OLSUN



0 Responses to "Gercek Pastane Pogacasi"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...