Author: LUGAS // Category:

Son gunlerde bir kosturmacadir gidiyor. Hayatimda beni mutlu edecegini dusundugum ve insaallah dogru olduguna inandigim kararlar aldim. Esimin destegi coook buyuk. Bu kosturmacanin icinde blogumu, dostlarimi, hergun yeni tarifler vermemi bekleyenleride ihmal etmek istemiyorum. Suan Tiran'da sabahin 6'si. Gozumde gram uyku yok. Birden aklima okula giderken annemin beni ne zor uyandirdigi geldi :) su halimi gorse guler sanirim :) Galiba insan icinden gelerek yaptigi islerde hic zorlanmiyor. Sanki birden oluveriyor yapilacaklar, yeter ki icinden gelsin, gelebilsin. Son zamanlarda yasadigim karmasik duygularimi birgun sizlerede anlatabilirim belki. Biraz utangac, biraz... neyse iste oyle karman cormanim bugunlerde. Uzun zamandir kurabiye yapmak istiyordum. Gecen gun gelen misafirlerim sebep oldu ve bu guzel kurabiyeleri yaptim. Oktay ustanin findikli kurabiye tarifi vardi bende ama benim canim cevizli birseyler istiyordu :) bende sapla samani harman ettim cevizli findikli oldu kurabiyelerim :) Tadina doyamayacaginiz konusunda coook iddialiyim. Cunku bizim evde bir tepsi kurabiye ilk kez 3 gunde bitti :D Tabii siz daha uzun surede sakliyabilirsiniz ;) Bu enfes lezzeti denemezseniz uzulursunuz, buna emin olun...

MALZEMELER
250 gr. oda sicakliginda yumusamis margarin
2 yumurta
1/2 su bardagi cekilmis findik
1/2 su bardagi cekilmis ceviz
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardagi seker
Aldigi kadar un
YAPILISI
Margarini yogurma kabina alin. Uzerine yumurta, seker, toz findik ve cevizi ilave edip, karistirin. Kabartma tozu ve vanilyayi ekleyin. Yavas yavas un ilave ederek, kulak memesinden daha yumusak bir hamur elde edene kadar yogurun. Hamudan kucuk parcalar kopartip, sekil verin ve yaglanmis firin tepsisine dizin. Onceden isitilmis 170 derece firinda, ara sira kontrol ederek pisirin. Tepside soguduktan sonra, servis yapin.
AFIYET OLSUN
0 Responses to "CEVIZLI ve FINDIKLI KURABIYE"
Yorum Gönder