Buzgulu Gul Tatlisi

Author: LUGAS // Category:
Ne zamandir yapmak istiyordum bu tatliyi. Yarin gelecek misafirlerim icinden bugunden yapayim dedim. Yine bir Oktay Usta tarifi olan bu tatlinin yapim asamalarini Bengisu'nun blogundan bakarak yaptim. Iyiki paylasmis bizlerle. Yapim asamalari, ozellikle boyle tariflerde gorsel oldugu zaman, yapimi cok daha kolay oluyor. Ben tatlilari hazirlarken uzerlerine kurdan batirmayi unutmusum, az da olsa benimkiler biraz kabardi. Birde ben sutle yaptim tatlinin hamurunu, birde yogurla deniyecegim. Cevizleme asamasinda ise bu tatlida cevizi her yerine serptim, bir dahakindede sadece ortasina koyarak deniyecegim. Boylece iki versiyonunuda tatmis olacagiz. Simdiden denemek isteyenlere kolay gelsin diyorum ve tarife geciyorum...


MALZEMELER
2 yumurta
1 su bardagi sut
Yarim su bardagi siviyag
Yarıi paket kabartma tozu
1 yemek kasigi sirke
Yarim cay kasigi tuz
Aldigi kadar un
Acmak icin; nisasta
150 gr tereyagi (uzerine surmek icin)
Dovulmus ceviz (icine)

Serbeti Icin
5 su bardagi su
4 su bardagi seker
1 tatli kasigi limon suyu


YAPILISI
Serbeti onceden kaynatip, sogutun. Yumurta, sut, siviyag, sirke, tuz, un, kabartma tozunu karistirip, ele yapismayan bir hamur yogurun ve 10 dakika kadar dinlendirin. Hamuru 30 bezeye ayirin. Bezelerin üzerine biraz nisasta serpin ki kurumasinlar. Bu arada firininizi 200 derecede isitmaya baslayin. Her bir bezeyi nişasta serperek servis tabagi buyuklugunde acin. Bezeleri oldukca ince acmaya calisin. Actiginiz hamurun uzerine bosca ceviz serpistirin. Yukaridaki yapim asamasi fotograflarindaki gibi hamuru once ustten ortaya, daha sonra alttan ortaya, sonrada sol ve sagdan ortaya dogru parmaginizla toplayin. Daha sonra her bir kati ortada toplayin. En son butun katlar toplandiginda, yaglanmis firin tepsisine katladiginiz yerler tepsiye denk gelecek sekilde yerlestirin. Boylece buzguler yukarida olacak. Butun bezeleri bu sekilde hazirlayip, tepsiye dizdikten sonra, kabarmamalari icin bir kac yerine kurdan batirin. Tereyagini eritin ve hazirladiginiz tatlinin uzerine surup, onceden 200 derecede isitilmis firinda, uzerleri kizarana kadar pisirin. Pisen tatlinin uzerine soguk serbeti dokun. Tatliyi serbetini cekip, soguduktan sonra servis yapin.

AFIYET OLSUN

0 Responses to "Buzgulu Gul Tatlisi"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...