Ev Yapımı Pide-Pizza

Author: LUGAS // Category: , , , , , , ,




Ev Yapımı Pide-Pizza



Dün pizza krizim tutunca ve dolapta gözüme batıp duran sosisleri hatırlayınca kendimi mutfağa dar attım. Hamur tarifim Gönül Candaş'ın güzelim tariflerinden birinden esinlenerek ortaya çıktı. Bu kadar güzel içi pişen, yumuşacık ama çıtır çıtır kenarlı bir hamurun üzerine ne koysanız harika olurdu zaten. Bu sıcacık pide-pizzayı hazırlarken gelen misafirlerim de yiyip bayılınca bana da sizlerle paylaşması düştü... Siz de denemek isterseniz buyurun:
Malzemeler-Hamur:
Yarım paket yaş maya
1,5 su bardağı ılık süt
2 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım su bardağı zeytinyağı
4-5 su bardağı kadar un
Sütün içinde maya eritilir. İçine toz şeker, tuz, zeytinyağı eklenir. Un boşaltılıp önce tahta bir kaşık ya da çatal ile karıştırılır, sonra el ile kısa sürede toparlanan bir hamur yapılır. Üzeri kapatılıp iki misli kabarana kadar bekletilir.
Malzemeler-Domates sosu
2 yemek kaşığı domates salçası
3 yemek kaşığı z.yağı
2 diş dövülmüş sarımsak
1'er çay kaşığı karabiber, tuz, kuru fesleğen, kekik
Yarım çay bardağı su
Bir tavada yağ kızdırılıp sarımsaklar içine konur. Hafif pembeleşince salça ve su eklenir. Geri kalan malzemeler eklenip bir taşım kaynatılıp soğumaya bırakılır.
Malzemeler-Üst
2 büyük boy domates
400 gr doğranmış sosis
1,5 su bardağı rende taze kaşar
3 adet yeşil biber
(Siz istediğiniz ekstra malzemeyi katabilirsiniz)
Hazırlanışı:
Mayalanan hamuru tekrar yoğurup, yağlanmış tepsiye yayın. Üzerine domates sosunu eşit bir şekilde dağıtın.
Kaşar peynirinin yarısını hamurun üzerine serpin. Tüm malzemeyi hamura eşit olarak dağıtın. En üste kalan kaşarları serpin. 225 dereceye ısıtılmış fırında hamur pembeleşinceye kadar pişirin. Sıcak servis yapın. Afiyet Olsun!

0 Responses to "Ev Yapımı Pide-Pizza"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...