Adana Usûlu Ispanaklı Börek ve Biberli Ekmek

Author: LUGAS // Category: ,
(üzerine tıklayınız)


iç harç(ıspanaklı)
2 kg ıspanak doğranıp, haşlanır, suyu iyice sıkılır(arzuya göre maydonoz,nane de eklenebilir)
1 kg soğan(olabildiğince ince doğranır)
3 yemek kaşığı biber salçası
sıvıyağ(üstü parlayana kadar)
tuz,karabiber,kimyon
hamuru
1,5 kg un
1 paket maya
1 yumurta
tuz
125 gr margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
yapılışı
önce hamur yoğurulur ve mayalanması için kenara alınır ardından iç harç yapılır.Hamur mayalanınca ceviz büyüklüğünde bezeler alınır un serperek ince ince (tatlı tabağı büyüklüğünde) açılır ve içine harç konulup önce iki kenarı ardından alt kenar kapatılıp üçgen şekli verilir.200C fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir.
biberli ekmek; artan hamurumuzun içine yarım kalan margarini ekleyip iyice yoğuruyoruz ve çay tabağı büyüklüğünde elle açtığımız hamura harçtan (ince doğranmış soğan,salça,tuz,karabiber,kimyon) koyup,en son susam serpip 200 C fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.
(Adana'da biberli ekmek fırınları bile var oldukca müşterisi ve hayranları var:))
Afiyet olsun...

0 Responses to "Adana Usûlu Ispanaklı Börek ve Biberli Ekmek"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...