Zeytinyağlı Taze Bakla

Author: LUGAS // Category:


Öncelikle yorumlarınız ile mutluluğumuzu paylaştığınız için hepinize tekrar çok teşekkür ederim. Gelen yorumlar o kadar mutlu etti ki beni :)) İnşallah sağlıkla geçen bir dönem olur bizim için...

Bu bakla yemeğinin tarifi aslında kendisini hiç tanımadığım bir teyzeye ait. Sevgili arkadaşım Özge'nin iş arkadaşının anneannesine. Özgecim yemeği çok beğenince hemen telefon edip tarifini almışlar. Teyze de o kadar tatlı anlatmış ki tarifi; duyunca ben de mutlaka deneyip siteye eklemeliyim dedim. Tarifi o cümlelerle yazabilmeyi çok isterdim aslında ama malesef mümkün olmayacak. Ben yemeği yarım kilo bakladan yaptım ve hakikaten çok lezzetli oldu. Tarif için Özge'ye, arkadaşına ve anneannesine çok teşekkür ederim...

Malzemeler:

  • 1 kilo bakla
  • 2 adet soğan
  • 1/2 limon
  • 1 yemek kaşığı un
  • 2 kaşık şeker
  • 3-4 bardak sıcak su
  • 1 çay bardağı kadar zeytinyağı
  • 1 demet dereotu
  • tuz
Hazırlanışı :

Baklaları ayıklayıp büyüklüklerine göre ikiye bölün veya hiç bölmeyin. ( Ben bu aşamada baklaları başka bir unlu ve limonlu suda beklettim ) Soğanları ince ince yemeklik doğrayın. Tencereye bir miktar zeytinyağı koyun ve soğanları pembeleşene kadar kavurun. Sonra baklaları ekleyin. (Teyzenin dediğine göre bakla zeytinyağını çok severmiş, bol tutmak gerekirmiş.) Üzerine kalan zeytinyağını ilave edip baklaların rengi değişene kadar yaklaşık 6-7 dk. kavurun. (Aslında zeytinyağını ben ölçmeden ekledim. Malzemelerdeki ölçüyü kendinize göre değiştirebilirsiniz.) Bir kapta limon suyu, un ve suyu un topaklanmadan karıştırın. (ben yarım kilo için 2 bardak su kullandım) Baklaların üzerine bu su karışımını, tuz ve şekeri ekleyin. (Öğrendiğime göre bakla şekeri de severmiş; diğer zeytinyağlılara 1 kaşık konursa baklaya 2 kaşık koymak gerekirmiş. ama kaşık yemek kaşığı mı yoksa tatlı kaşığımıydı hatırlayamadığımdan çok fazla tepeleme olmadan tatlı kaşığı ile ekledim) Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte karıştırmadan 45-50 dk. pişirin. Ocağın altını kapatmak üzereyken dereotunun yarısını ekleyin. Altını kapatıp pişirdiğiniz tencerede soğumaya bırakın. Servis ederken kalan dereotunu üzerine serpin. ( Ben tabağa aldıktan sonra üzerine biraz daha zeytinyağı gezdirdim ) Yoğurt ile birlikte servis yapın.

Afiyet olsun...

0 Responses to "Zeytinyağlı Taze Bakla"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...