Zeytinyağı Sofralarımızda!

Author: LUGAS // Category:
- Türkiye 150 milyon zeytinağacı ile dünya ikinciliğine koşuyor...
-Şanlıurfa ve Gaziantep 'e 40 milyon zeytinağacı dikilecek.
-Türkiye zeytinyağı üretiminde dünya 4.sü.
-Türk mutfağı "zeytinyağlılar" adı altında çok zengin bir menüye sahip.
Bu umutlu ve mutlu bütünlüğü bozan durum şu:
- Akdeniz ülkelerinde kişi başına zeytinyağı tüketimi 15-20 kg iken Türkiye 'de bu miktar 1 kg civarında.
Tüm inanışların kutsal saydığı doğusundan batısına zeytin ağaçlarıyla dolu bu bereketli ülkede yaşayan şanslı insanlar, neden sağlığın ve uzun yaşamın simgesi olan zeytinyağını bu kadar az yiyor... "Alışkanlıklar ve farklı bir damak tadı nın oluşması" öncelikli sebep bana göre. Mesleğim gereği 15-18 yaş aralığında(Ankara'da yaşayan) görüştüğüm yüzlerce genç insan zeytinyağını ya hiç tanımıyor, ya da sadece salata sosu olarak biliyor.Dünyada önemi sürekli artan zeytinyağı bizim ülkemizde yerinde saymaya devam ediyor. Gençlerimiz ve çocuklarımız zeytinyağı kültürünü öğrenmeli. Şöyle zeytinyağına kırılmış yumurtanın kokusuna , tadına varmalı. Zeytinlerin yüzdüğü altın sıvıya ekmek batırıp yemeli- var mı böyle bir tat. Zeytinyağıyla pasta yapalım, börek yapalım, çorba yapalım, hafifleyelim, ruhumuz da hafiflesin.

Haydi arkadaşlar " Zeytinyağı Sofralarımızda " olsun.
Sizde zeytinyağı kullanımını artırmayı hedefleyen bu çağrıya destek verin ve değerli bir hediye alma şansına sahip olun.
Yapmanız gereken tek şey bu yazının altındaki "yorum yazabilirsiniz " kısmına en sevdiğiniz zeytinyağlı yemeğin ismini ve kısaca tarifini, adınız ve yaşadığınız şehirle birlikte yazmak. Sonrasında tüm katılımcılar arasında yapılacak çekilişle bir kişiye Laleli Zeytinciliğin uluslararası yarışmalarda altın ödüller kazanmış 750 ml naturel sızma zeytinyağı (solda fotoğrafını görüyorsunuz) armağan olarak gönderilecek.

Haydi arkadaşlar yorumlarınızı yazın,

Zeytinyağı sofralarımızda olsun !

*Laleli Zeytinciliğe "Zeytinağacı " na verdiği destekten ötürü teşekkür ederim.
*Yorumlarınızı 8 Aralık 2006 tarihine kadar yazabilirsiniz.

0 Responses to "Zeytinyağı Sofralarımızda!"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...