Tuzlu Kurabiye

Author: LUGAS // Category:
Tuzlu Kurabiye

Haftasonu denediğim diğer bir tarif de bu kurabiyeler... Sıvıyağ ile ilk tuzlu kurabiye denemem. Tatlılarda olduğu gibi bunların da margarinle yapılanlardan farkı olmadı.

Malzemeler:
  • 2 çay bardağı sıvıyağ
  • 2 yumurta
  • 1/2 çay bardağı sirke
  • 1,5-2 çay kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • Aldığı kadar un
  • Üzeri için susam
Hazırlanışı:

Yumurtalardan birisinin sarısını ayırın. Susam dışındaki diğer malzemeleri kullanarak yumuşak bir hamur elde edin.( Hamur sirke kokuyor ama pişdiğinde koku kalmıyor) Hamuru merdane ile 3-4 mm kalınlığında açın ve kurabiye kalıpları ile kesin. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirin. ( Fazla seyrek yerleştirmenize gerek yok) Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve susam serpin. Önceden ısınmış 175 derecede üstleri kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun...

0 Responses to "Tuzlu Kurabiye"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...