tarçın topları

Author: LUGAS // Category: ,

125-150 gr margarin
500 ml (5 dl) süt
50 gr maya
1 çay kaşıgı tuz
yarım su bardağı (1 dl) şeker
14-15 dl un (1,5 kg)
içi için;
100 gr yağ
yarım su bardağına yakın şeker
2 yemek kaşığı tarçın

Bir tencerede yağı erit, sütü ekle ve 37˚ olana kadar ısıt. Mayayı bir kapta ufala. Sıvıdan biraz ekleyerek mayayı erit, sonra hepsini boşalt. Tuz, şeker ve unu ekle. Hamuru yoğurmak için biraz un ayır. Hamur pürüzsüz olana kadar yoğur. 30 dakika bir örtü altında mayala. Yağ, şeker ve tarçını karıştırarak birbirine yedir. Hamuru tekrar yoğur ve 30x40 cm ölçüsünde düz şekilde aç. Iç malzemeyi kaşıkla yayarak, hamurun uzun tarafından katlayarak rulo haline getir. 2 cm genişliğinde kes. Iç kısımları gözükecek şekilde tepsiye dizerek , 20 dak daha mayalandır. Üzerlerine yumurta sürüp, fırının orta gözünde 250°C de yaklaşık 8 dakika pişir.

0 Responses to "tarçın topları"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...