Tambuğday Unlu Ekmek

Author: LUGAS // Category: , , , , , ,
Bu günlerde kendi ekmeğimi kendim yapar oldum..Hem daha lezzetli hemde el değmemiş sağlıklı ekmek..
Bu vereceğim tarifi ben ekmek makinasında yaptım her zamanki gibi..

Fakat ekmek makinası olmayanlar üzülmesin.Vereceğim tarif makina ölçü aletleriyle değil klasik eski usul olucak..Vereceğim tarifi makinası olmayanlar bir güzel yoğursun ve sıcak bir ortamda 1-2 saat mayalayıp fırında 200 derecede pişirebilirsiniz.

Malzemeler;

320 gr.Su

10 gr.Yuva İnstant Maya

1 yemek kaşığı Tozşeker

1 tatlı kaşığı dolusu Tuz

2 yemek kaşığı Süt Tozu (Kahve Kreması Değil Hakiki Süt Tozu olucak)

2 yemek kaşığı Sızma Zeytinyağı

500 gr.Sinangil Tam Buğday Unu

Hazırlanışı;

Tüm malzemeler Ekmek Makinası haznesine konulur.1.Programda 750 gr.Ayarında ve 2.derece kabuk ayarında 3 saat üzeri programda pişirilir.Evde normal tepside yapacaklar ilk önce su,maya,şeker ve tuzu eritip kalan malzemeleri ilave edip yoğurabilir,2 saat mayalandırıp 200 derece fırında pişirebilir.Afiyet Olsun..

0 Responses to "Tambuğday Unlu Ekmek"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...