Pizza Tadında Ekmek

Author: LUGAS // Category: , , , , , , , , , ,

Pizza Tadında Ekmek

25 gr yaş maya
3 1/2 dl = 350 ml ılık su 37°
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
1 1/2 dl = 90 gr çavdar unu
5-6 dl = 1200 gr buğday unu
Içi :
1 kuru soğan
200 gr kıyma
1 yemek kaşığı salça
1 kase doğranmış domates
½ çay kaşığı kekik
Tuz, karabiber

Mayayı bir kaba ufala ve ılık suyu üzerine boşalt. Zeytinyağı ve tuzu ekle. Unları kat ve pürüzsüz hamur olana kadar yoğur. Örtü altında 30 dakika dinlendir. Soğanı küçük doğra ve yağda kavur. Kıymayı ekle ve renk alana kadar karıştır. Domates, salça, kekik, tuz ve karabiberi ekle. Domatesler yumuşayana kadar kaynat ve bir kenarda soğut. Hamuru unlanmış tezgaha al ve dikdörtgen sekilde aç. Kıymalı içi kenarlari boş bırakacak şekilde hamurun üzerine yay ve rulo pasta şeklinde sar. Kenarları güzelce birbirine yapıştır ve şekil ver. Dikdörtgen bir fırın kabına koyarak 20 dakika daha mayalandır. Hamura soğuk su sür ve biraz un serpiştir. Fırının alt gözünde 200° de pişir. Örtü altında soğut ve dilimleyerek servis et.

0 Responses to "Pizza Tadında Ekmek"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...