NECLA'NIN ÇÖREĞİ

Author: LUGAS // Category:
Necla'nın Çöreği 002
Muhteşem lezzetteki bu çörekleri denemenizi tavsiye ederim. Üstelik her an elinizin altında olabilecek malzemelerle yapılıyor. Tarif Sevgili Necla Ablama ait.
Malzemeler;
*3 adet orta boy yumurta ( Birinin sarısı üstüne sürülmek üzere ayrılacak )
*1 su bardağı + 2 çorba kaşığı toz şeker,
*1 su bardağı zeytinyağı,
*1 su bardağı yoğurt,
*1 paket kabartma tozu,
*1 çay kaşığı karbonat,
*Kulak memesinden biraz daha yumuşak bir hamur elde edecek kadar un.
*Ceviz
Hazırlanışı;
1. Yumurta ve şekeri, el çırpıcısında iyice karıştırın.
2.Zeytinyağı ve yoğurdu da ilave ederek karıştırmaya devam edin.
3.Karbonat ve kabartma tozunu bir miktar un ile karıştırıp, eledikten sonra hamura karıştırıp yavaş yavaş yoğurun.
4. Hamur elinize yapışmayacak kıvama gelinceye kadar un eklemeye devam edin.
5.Yumuşak bir hamur elde edince hamurdan irice parçalar koparıp, unlanmış tezgah üzerinde elinizle bastırarak düzleyin ve bir bardak yardımı ile yuvarlaklar çıkarıp, yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
6.Üstlerine yumurta sarısı sürdüğünüz çöreklerin ortalarına birer yarım ceviz yerleştirdikten sonra 180 derecede önceden ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Afiyet olsun.

0 Responses to "NECLA'NIN ÇÖREĞİ"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...