KAYNANA ÇATLATAN TARİFLER, MANTARLI KİŞ

Author: LUGAS // Category: ,

Bu etkinlikte mizahi açıdan süper olan konuya vede bu konu için bundan iyisi bulunamazdı diyerek logoya hayran kaldım. Gerçi bu kadar marifetli gelinlere sahip oldukları için kaynanaların çatlamak yerine mutluluktan uçacaklarını zannediyorum ama bakıp göreceğiz:) Gün gelipte inşallah bizlerde kaynana olunca; bakalım gelinler bizleri hangi tariflerle çatlatacaklar. Gerçi bizlerde bu kadar merak ve mutfak ilgisi varken gelinleri de bizler çatlatacağız gibi geliyor bana ne dersiniz?Etkinlik için çok sevdiğim bir lezzet olan mantarlı kiş hazırladım.Bakalım beğenecekmisiniz.
Malzemeler;
Hamuru için,
*100 gr küp doğranmış soğuk tereyağı,
*1 yumurta,
*1 çay kaşığı tuz,
*1/2 çay bardağı süt,
*2 su bardağı un.
Üst malzemesi;
*2 yumurta,
*1 su bardağı kadar tavuk göğsü ( haşlanmış ve ufak ufak parçalanmış)
*1 su bardağı konserve bezelye ,
*1 su bardağı konserve mantar ( dilim dilim doğranmış)
*200 gr krem peynir,
*1/2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri,
*1/2 su bardağı krema ( yaklaşık 100 gr kadar oluyor)
*1 tutam tuz.
Hazırlanışı;
1.Hamur malzemesini karıştırıp bir güzel yoğurduktan sonra yarım saat kadar dinlendirelim.
2.Dinlenen hamuru pişireceğimiz kalıbın ölçülerinde merdane ile açalım ve kalıbın yanlarınıda kaplayacak şekilde yerleştirelim.
3.Hamurun ortasının kabarmaması için, aynı ölçülerde keseceğimiz yağlı kağıdı yerleştirdikten sonra üstüne bakliyat (nohut yada fasulye) yerleştirip, 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 15 dk kadar pişirelim.Piştikten sonra üzerinden yağlı kağıdı ve bakliyatı alalım.
4. Hamurumuz soğurken, yumurtaları çırpalım ve içine peynir ile kremayı katıp, çırpmaya devam edelim.
5.Sıvı karışıma kaşar peynir, tavuk, bezelye ve mantarı katarak karıştıralım ve bu karışımı soğuyan kiş hamurumuzun üstüne yayıp, 200 derecede sıcak fırında üstü kızarıncaya kadar pişirelim.
6. Soğuduktan sonra servis yapalım. Afiyet olsun.

0 Responses to "KAYNANA ÇATLATAN TARİFLER, MANTARLI KİŞ"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...