Elmalı Pay

Author: LUGAS // Category:


Bu tatlıyı cumartesi günü bize gelirken eşimin ablası yapıp da getirmişti. Gayet lezzetli olan kek çayın yanında hemen tükendi.

Malzemeler:

  • 2 adet yumurta
  • yarım su bardağı sıvıyağ
  • yarım su bardağı süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket kabartma tozu, vanilya
  • 3 bardak un
  • 100 gr ceviz içi
  • 3 elma
  • tarçın
Yapılışı:

Yumurta ile şekeri çırpın. Süt ve yağı ekleyerek çırpmaya devam edin. Kabartma tozu, vanilya ve unu ilave edip yavaşça karıştırın. Harcı kalıba havadan dökerek koyun. Döktüğünüz hamura bir elma bir ceviz dik dik batırın. Bu kısmı nasıl yapacağınız tamamen zevkinize kalmış. Tarçın serpiştirin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirin.

Afiyet olsun..

Şule

0 Responses to "Elmalı Pay"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...