Elmalı Muhallebi

Author: LUGAS // Category:

Bu tarifi sevgili aslı arkadasımızın sitesinde gördüm.Elmalı ve tarçınlı tatları çok sevdiğim için hemen denedim eklemek bu güneymiş.Gerçekten çok hafif bir tatlı denemek isteyenlere tavsiye ederim.Arkadaşıma çok teşekkür ediyorum bu güzel tarif için...Tarifi aynen aktarıyorum.

Malzemeler:
-5 adet elma (soyulmuş küp dopranmış)
-1 su bardağı toz şeker
-1 tatlı kaşığı tarçın
Muhallebisi İçin:
-1lt süt
-2 çorba kaşığı pirinç unu
-2 çorba kaşığı nişasta
-1 paket toz şanti
-1 su bardağı soğuk süt
Hazırlanışı:Hazırlanan elmaları şeker ile beraber tencereye koyup suyunu çekene kadar pişirip tarçını ilave edip ocaktan alın ve servis yapacağınız kuplara pay edin...
Muhallebisi için şanti ve soğuk süt hariç bütün malzemeyi tencereye koyup orta ateşte sürekli karıştırarak pişirip ocaktan alıp soğumaya bırakın...
Şanti ve sütü çırpıp soğuyan muhallebiye ekleyerek mikserle 10dk çırpıp elmaların üzerine pay edip dolapta 1saat beklettikten sonra servis yapın...

Not:Ben ekstra olarak muhallebisine bir yemek kaşığı şeker ekledim.Biraz daha tatlı olsun istedim:)))
AFİYET OLSUN

0 Responses to "Elmalı Muhallebi"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...