MUHALLEBİLİ AKITMA

Author: LUGAS // Category:
Muhallebili Akıtma
Akıtma deyince aklıma, kaşıkla kızgın yağa dökülerek hazırlanan tatlı yada tuzlu hamur işi geliyordu. Hala da aynı şey geliyor. Ama Dr.Oetker'in tatlı yapıyorum isimli mini kitabında bu tarifin adı muhallebili akıtma olarak geçiyor. Bir iftar tatlısı olarak hafif olacağını düşündüğüm bu tatlıyı oldukça kısa bir sürede yapıp, iftara yetiştirince sizlerle paylaşmak istedim. Yanlız bir pf noktası söylemek istiyorum, bu tatlıyı bir gece beklettikten sonra yerseniz tadının daha da oturduğunu ve güzelleştiğini göreceksiniz. Afiyet olsun.
Malzemeler;
*3 yumurta,
*2 su bardağı toz şeker
*1 su bardağı yoğurt
*1 su bardağı zeytinyağı
*1 paket vanilya
*3 su bardağı un ( tarifin orjinalinde mısır unu olarak geçiyor, evde yoktu ben normal un kullandım)
*1 paket kabartma tozu
*1 su bardağı iri dövülmş ceviz
Üzeri için;
*1 paket hazır muhallebi
*4 su bardağı süt ( tarifte 5 yazıyor ben daha kıvamlı olması için 1 bardak eksilttim )
Ekleme;
Keki ıslatmak için iki yemek kaşığı kayısı marmelatını, 1 su bardağı ılık su ile gevşeterek şurup hazırladım. ( orjinal tarifte yok )
Hazırlanışı;
1.Yumurta ile şekeri çırpın.
2.Sırası ile yoğurt,zeytinyağı ve vanilyayı ekleyip çırpın. Un ve kabartma tozunu da ekleyip çırpmaya devam edin. En son cevizi de katıp karıştırın.
3.Hamuru kare borcam kalıbına yada 25x26 cm boyutlarında bir kalıba döküp 180 derecede 25-30 dk pişirin. Kürdan batırarak pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz.Pişen keki soğumaya bırakın.
4.Süt ile muhallebi tozunu karıştırıp muhallebi kıvamında pişirin ve mikserle bir kaç dakika pişirin.
5.Keki hazırladığınız kayısı şurubu ile nemlendirdikten sonra muhallebiyi üzerine dökün ve iyice soğuduktan sonra buzdolabında bir iki saat bekletin ve dilimleyerek servis yapın. Afiyet olsun.
Muhallebili Akıtma
4.

0 Responses to "MUHALLEBİLİ AKITMA"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...