Bahar Keki

Author: LUGAS // Category:
Bahar Keki

Bu kekin tarifini Sana Mutfağı'ndan almıştım. Eşimin hediye aldığı pasta setini kullanmak için tarif ararken bunu yapmaya karar verdim. Sonuçta çok lezzetli bir kek ortaya çıktı.

Malzemeler:

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker (orjinali 1,5 bardak)
  • 1 su bardağı süt
  • 3/4 su bardağı sıvıyağ ( orjinali 1 bardak )
  • 1/2 su bardağı iri çekilmiş ceviz
  • 1/2 su bardağı kuru üzüm
  • 1 adet rendelenmiş elma
  • 5 adet kuru kayısı
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 su bardağı un
Hazırlanışı :

Kayısıları minik küpler halinde doğrayın. Derin bir kapta yumurta ve şekeri iyice köpük köpük olana kadar çırpın. Daha sonra süt ve yağı ekleyip, karıştırın. Daha sonra ceviz, üzüm, elma, tarçın ve kayısıyı ekleyin. Daha sonra da un, vanilya ve kabartma tozunu eleyerek karışıma ekleyin ve düşük hızda mikserle yada bir tahta kaşık yardımı ile karıştırın. Yağlanmış 26cm.'lik kek kalıbına hamuru dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dk. pişirin. Pişme sırasında ilk yarım saat fırının kapağını açmayın. Daha sonraki sürelerde kekin pişip pişmediğini anlamak için keke bıçak batırın, eğer bıcağa hamur yapışmamışsa kekiniz pişmiş demektir.

Afiyet Olsun...

0 Responses to "Bahar Keki"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...