TAVUKLU BÖREK

Author: LUGAS // Category: ,

MALZEMELER
4adet yufka
12 adet milföy
1 çay bardağı süt
yarım yemek kaşığı sıvı yağ
üzeri için 1 yumurta sarısı
İÇ MALZEME
doğranmış tavuk bonfile
haşlanmış bezelye
rendelenmiş kaşar
sıvıyağ
tuz
orjinal tarifte mantarda vardı fakat ben kullanmadım
tavuk parçaları sıvı yağ ile birlikte suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirilir,bezelye ,kaşar ,tuz ilave edilir iç malzeme hazırlanır.
süt ve sıvı yağ bir kasede karıştırılır yufkaların arasına sürülerek 4 yufka üst üste dizilir 12 kare şeklinde kesilir benim yufkalarım büyüktü 16 tane çıktı,milföylerin ortası çay bardağı ile kesilir yufkalardan kestiğimiz bir karenin içine malzemesi konur dört ucundan tutulup milföyün kesik kısmından geçirilir yufkanın uçları milföyün altına doğru bastırılır bohça şekli verilir,aynı işlem diğer yufkalarada uygulanır, üzerine yumurta sarısı sürülür ısıtılmış 200 derece fırında pişirilir. benim tavsiyem sıcakken daha lezzetli olduğu için servise yakın zamanda fırına vermek.Tarif PORTAKAL AĞACINA ait.








Ortalarından çıkan yuvarlaklarıda içine elma ve çikolata parçaları koyarak pişirdim üzerine pudra şekeri serpip servis yaptım böylece kalan milföylerde değerlenmiş oldu.




0 Responses to "TAVUKLU BÖREK"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...