Tavuk Budu Köfte-Mercimek Köftesi-Semizotu Borani

Author: LUGAS // Category: ,
Tavuk Budu Köfte



Dün akşam acil olarak kolay bir yemek yapmam gerekti. Hemen buzdolabına baktım. Dünden kalma pirinç pilavı vardı. Bununla en kolay ne yapabilirim derken, dolaptaki tavuk kıyması aklıma geldi. Ben de kadın budu köfte tarifini tavuk budu köfteye çevirdim. Tek değişiliği tavuk kıyması, tarifi burada.

Mercimek Köftesi



1 Su bardağı kırmızı mercimek
2,5 Su bardağı ince bulgur
5 Su bardağı su
1 Su bardağı sıvı yağ
5 Küçük soğan
2 Yemek kaşığı salça
10 Diş sarımsak
Maydanoz, karabiber,
Tuz, Pul biber
Yapılışı: 5 Su bardağı suda kırmızı mercimeği, mercimekler eriyene dek haşlayın. Ocaktan alıp, içine ince bulguru karıştırın ve üzerine bir kapak kapatın. Küçük kesilmiş soğanları 1 su bardağı sıvı yağda kavurun. Salçayı ekleyip kavurun. Mercimekli karışıma salçalı soğan kavurmasını, baharatları, tuzu, sarımsak rendesini, maydanozu ilave edip yoğurun. Köfte şekilleri verin.

Semizotu Borani



1 Demet semizotu
2 Orta boy soğan
1 Kahve fincanı sıvı yağ
1 Yumurta
2 Silme yemek kaşığı un
1 Su bardağı yoğurt
1 Yemek kaşığı margarin
Pul biber veya kırmızı toz biber
Tuz
Yapılışı: Yemeklik kesilmiş soğanları sıvı yağda kavurun. Doğranmış yıkanmış semizotunu tuzu ilave edip, semizotu yumuşayana ve suyu çok az (3-4 yemek kaşığı) kalana dek soteleyin. Bir kapta yoğurdu, unu, yumurtayı karıştırın. Semizotu sotenin suyundan alıp, yoğurtlu karışıma karıştırın. Yoğurt sosunu semizotuna ekleyip, koyulaşana dek pişirin. Semizotu boraniyi servis tabağına alıp, üzerine margarinde yakılmış pul biberi veya kırmızı toz biberi gezdirin. Boraniyi sıcak servis yapın.
Not: Semizotu boraninin tarifi Ayşe Tüter'e ait. Aynı tarif semizotu yerine ıspanak, pazı veya labadayla (labadalısını denedim o da güzeldi) yapılabilirmiş.

0 Responses to "Tavuk Budu Köfte-Mercimek Köftesi-Semizotu Borani"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...