SADRAZAM KAVUĞU

Author: LUGAS // Category:

Çok eski bir yemek dergisinden ablamın sıklıkla yaptığı benimde arada bir misafirlerime sunduğum çıtır çıtır mayalı bir tarif hazır mayalı bir tarif demişken sevgili YEŞİLKİVİNİNhazırladığı (yaman etkinlik -mayalı)etkinliğede katılmak istedim arkadaşımıza kolay gelsin diyor hepinize güzel bir hafta sonu diliyorum.

MALZEMELER

-3 su bardağı süt

-1 su bardağı çiçek yağ

-3 yumurta( 1tanesi tam iki tanesinin beyazı içine sarısı üstüne)

-1 yemek kaşığı toz şeker

-1 yemek kaşığı toz maya

-tuz

--1 kiloluk 1 paket un +1 avuç un

-2 paket yumuşak kase margarin

1 su bardağı sütü ılıtıp 1 yemek kaşığı şekeri eritip 1 yemek kaşığı mayayı ilave edip kabartalım

bütün malzemeleri elimizle birbirine yadirip yavaş yavaş un ilave edip hamuru hazırlıyalım.


Hamuru ikiye bölüp 1 parçadan 13-15 beze yapalım un ladığımız tezgahta oklavayla tabak büyüklüğünde her bir bezeyi açalım 1 paket margarini bitene kadar açtığımız bezelerin üzerine sürerek üst üste 13 bezeyi koyalımen üsttekinede yağ sürüp rulo haline getirelim,diğer hamur parçasınada aynı işlemi uygulıyalım üzerlerine nemli bez örtüp buzdolabında en az 3-4 saat bekletelim ben geceden hazırlıyorum mayalanan rulolardan bıçak yardımıyla iki parmak genişliğinde parça kesip üst kısmına parmaklarımızla bastırarak yassıltalım iç malzeme koyup(peynir,kıyma,sucuk,zeytin vs)aly ucu üste katlayalım ince hale gelen hamuru parmaklarımızın etrafında çevirerek kavuk şekli verelim yağlanmış tepsiye dizip üzerlerine yumurta sarısı sürelim ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirelim afiyet olsun
















Mayali

0 Responses to "SADRAZAM KAVUĞU"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...