Peynirli Ücgen Börek...

Author: LUGAS // Category:

Boregin tarifine gecmeden once Sevgili arkadasim Meral`e tesekkurlerimi iletmek istiyorum. Beni blog odulune layik gormus. Bende odulu Emel arkadasima gonderiyorum.


Boregin tarifi gecenin ilerleyen saatlerine kaldi..
Ve geldim...Saat 01.50... Gece yeteri kadar ilerlemis, tarife gecebilirim...
Tarif Portakalagaci Hatice`ye ait. 2 senedir severek yapiyorum. Kitir kitir harika bir lezzet.
Yufka acmayi bilenlere siddetle tavsiye ederim.
Hamur icin :
30 gr yas maya
1 su bardagi siviyag
1 su bardagi yogurt
tuz
Margarin ve siviyag karisimi ( orjinalinde sadece katiyag ama ben siviyag ile karistiriyorum, yaklasik 1 su bardagi yag karisimi hazirliyorum )
Aldigi kadar un ( 1 kiloya yakin )
Ic harci icin :
Peyaz peynir ve ince dogranmis maydanoz
Uzerine:
Yumurta sarisi ve susam
Mayayi ilik suda eritin ve diger malzemelerle birlikte oldukca yumusak bir hamur hazirlayin.
Hamuru hic bekletmeden 12 bezeye ayirin. Bezeyi oldukca ince acin, hamur yagli oldugu icin
kolay aciliyor, yufka gibi zorlamiyor...
Actiginiz yufkanin uzerine yagli karisimi surun ve bohca katlar gibi katlayin. Bir kare elde
edeceksiniz. Bu karenin dort bir kosesine peynirli harctan koyun ve koseleri gobekte birlestirin.
2. Fotografta goruldugu gibi olacak. Bir bezeden 4 tane ucgen borek cikacak. Her ucgeni kat
yerinden bicakla kesin ve tepsiye yerlestirin.
Diger bezeleride ayni islemden gecirdikten sonra uzerine yumurta sarisi surup susam serpin.

Onceden isitilmis firinda ( 200 C ) kizarana dek pisirin.
Afiyet olsun...
Hatice`nin adresinde boregi katlama ile ilgili detayli bilgilere ulasabilirsiniz...

0 Responses to "Peynirli Ücgen Börek..."

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...