MİLİNKİ

Author: LUGAS // Category:

Hazır ekmek hamuruyla yapılan kolay ve lezzetli bir tarif bulgaristan göçmeni bir arkadaşımızdan aldım tarifi.
4 tane ekmek hamuru
sıvıyağ
2 yumurta
1,5 yemek kaşığı un
iç malzeme için peynir
hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler hazırlayalım ,herbir bezeyi elimizle bastırarak açtıralım her iki tarafınada elimizle bolca yağ sürelim alt köşesine iç malzemeden koyup önce alt köşeyi sonra iki yanı kapatıp üçgen şekli verelim ,yağlanmış fırın tepsisine katlanan yeri alta gelicek şekilde yanyana dizelim,hamurun tamamı bittikten sonra elimizle tepside iyice bastıralım hiç boşluk kalmasın,yaklaşık 1çay bardağı sıvıyağı tavaya dökelim hafif kızınca unu ilave edelim kokusu çıkınca rengi değişmeden altını kapatalım sıcak sıcak tepsideki hamurun üzerine yayalım,vaktiniz varsa 2,5-3 saat dinlenebilir yoksa 1,5 saat kadar dinlendirelim 2 yumurtayı çırpıp üstüne sürelim kızgın fırında altı üstü kızarana kadar pişirelim

















0 Responses to "MİLİNKİ"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...