KIYMALI UYDURMA ÇÖREK

Author: LUGAS // Category: ,
KIYMALI UYDURMA ÇÖREK
Ablamın geçenlerde yaptığı baklavanın hamurundan bir miktar artmıştı bende dondurucuya koymuştum.işte o hamuru değerlendirmek için bu çörekleri yaptık.Ama ben orjinal hamurun tarifini de yazıyorum ister baklava yapın ister çörek....



Malzemeler :

1 yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı yoğurt
1/2 su bardağı sıvıyağ
2 yemek kaşığı sirke
1 çay kaşığı karbonat
1 fiske tuz


iç malzemesi:

250 gram kıyma
1 adet kuru soğan
tuz, karabiber
1/2 demet maydanoz
2 yemek kaşığı sıvıyağ


Üzeri için : yumurta sarısı


Arası için : 1 çay bardağı sıvıyağ


Yapılışı :

Önce sirkenin içinde karbonatı eritiyoruz. Bütün sıvıları karıştırıyoruz.
unu ekleyip ele yapışmayacak kıvamda bir hamur yoğuruyoruz. 2 kaşık yağda ince doğradığımız soğanı soteliyoruz, kıymayı ilave ediyoruz. Kıyma suyunu salıp çekene kadar kavuruyoruz. Tuz ve baharatlarını, en sonda ince kıyılmış maydanozu ekleyip içi hazırlıyoruz.
Hamuru yumurta kadar bezelere ayırıp pasta tabağı kadar açıyoruz, sıvıyağ sürüp önce rulo, sonra sarmal şekil veriyoruz. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörekleri yağlanmış tepsiye dizip 180 dereceli sıcak fırında pişliriyoruz.

0 Responses to "KIYMALI UYDURMA ÇÖREK"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...