KEÇİBOYNUZLU KAP KEK

Author: LUGAS // Category:

Bu kap kek tamamen doğaçlama ortaya çıkan bir tarif oldu:) Fakat gerçekten kıvamı ve lezzeti ile kendi kendime tamam artık kendi reçetelerimi oluşturabilirim dedim :)
Bu kap keki muzluda denedim ve muz aromasından hoşlananlara onu tavsiye ederim. Muzlu yapacak olanlar keçiboynuzu tozunu kullanmasın.
Malzemeler:
125 gr. bitter kuvartür çikolata,
1 jumbo boy yumurta,
135 gr. un,
50 gr. nişasta,
1 çay bardağı şeker,
1 çay bardağı su,
1 çay bardağı kefir,
50 gr. tereyağı,
1 tatlı kaşığı kabartma tozu,
1 fiske karbonat,
1 yemek kaşığı keçiboynuzu tozu veya bir adet olgunlaşmış muz,
Kuru üzüm, fındık veya cevizde eklenebilir.
Yapılışı :
Çikolata, yağ, şeker ve su eritildikten sonra bir süre soğumaya bırakılır. Çırpılan yumurta ile kefir ilave edilir karıştırılır. Un, nişasta, kabartma tozu, karbonat, keçiboynuzu tozu elendikten sonra iki kerede karışama eklenip karıştırılır. Muz eklenecekse çatal ile ezildikten sonra ilave edilir. Kuru üzüm, fındık veya cevizde konduktan sonra kalıplara paylaştırılır. Bu ölçüde ben Tegral'in on adet kabına paylaştırdım. 180 C derecede 30-40 dk. sonra kontrol edilerek çıkarılır. Yapanlara şimdiden afiyet olsun :)

0 Responses to "KEÇİBOYNUZLU KAP KEK"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...