Kalbura Bastı (Hurma)

Author: LUGAS // Category:

günaydın günaydın günaydıınn. bu güzel ramazan gününde hepinize hayırlı cumalar.öyleydi böyleydi derken 1 haftayı geride bıraktık.zaman hızla akıp geçiyor hızına yetişemiyoruz bile. geç yatıyoruz sahura kalkıyoruz sonrada nerdeyse öğlene kadar yatıyoruz. kalkıp ev topluyoruz biraz belki oturuyoruz sonra yemek telaşı başlıyor hoop birde bakıyoruz ezan okunuyor iftarımızı yapıp mutfak toplama çay demleme gayreti içine giriyoruz böylece bir günü bitirme noktasına yaklaşıyoruz.hal böyle olunca zamanın nasıl aktığını anlamıyoruz.ramazan bir başka güzel, bir başka telaş ve heyecan oluyor. başka hangi günde illa beklenen dakika gelince sofralar hazır tabaklarda yemek ezanın okumasını sabırsızlıkla bekliyoruz? yada hangi gün gece kalkıp yemek yiyoruz ezan okununca elimizde yenecek ne varsa bırakıyoruzki? boşuna 11 ayın sultanı olmamış ben bu sultanı çok seviyorum.....


ee bukadar konuşmuşken son noktayı tatlıyla koyayım bari :)


MALZEMELER
1 paket erimiş soğumuş margarin
1 yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 fiske tuz aldığı kadar un
isteğe göre ceviz veya fındık

ŞERBET İÇİN
3 su bardağı toz şeker
3 su bardağı sulimon

YAPILIŞI
bütün hamur malzemesi karıştırılıp kulak memesinden biraz daha yumuşak bir hamur yoğurulur istenilen büyüklükte parçalar koparılıp şekil verilir yağlanmış tepsiye dizilir 175 derece önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirilir fırından cıkınca soğuması beklenir ılıktan biraz sıcak şerbet soğuk kalbura bastının üzerüne dökülür... AFİYET OLSUN...

DİĞER TATLI TARİFLERİM İÇİN BURAYA TIKLAYIN>>>

0 Responses to "Kalbura Bastı (Hurma)"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...