Enginarlı Pilav-Soğuk Pilav-Taze Bezelyeli Pilav

Author: LUGAS // Category:
Enginarlı Pilav



2 Su bardağı pirinç
3 Su bardağı su
Yarım havuç
1 Çay bardağı bezelye
1 Patates
1 Küçük soğan
6 Enginar
Yarım limon suyu
1 Çay bardağı sıvı yağ
1 Tatlı kaşığı şeker, tuz
Yapılışı: Dilimlenmiş havucu ve iri küp kesilmiş enginarları içinde limonlu su bulunan tencereye koyup haşlamaya bırakın. Sebzeler yarı yarıya haşlanınca içine küp kesilmiş patatesi ilave edip haşlayın. Küçük kesilmiş soğanı 1 çay bardağı sıvı yağında kavurun. Ilık suda 20 dak. bekletilip yıkanmış pirinci ekleyip kavurun. Şekeri, tuzu ve 3 su bardağı sıcak suyu (1 su bardağı enginarı haşladığınız su olacak) koyup pilavı pişirin. Pilavın içine Sebzeleri karıştırıp demlendirin. Enginarlı pilavın üstüne karabiber serpip, servis yapın.

Soğuk Pilav



1 Su bardağı pirinç
1,5 Su bardağı sıcak su
1 Küçük soğan
2 Yemek kaşığı dolmalık fıstık
1 Su bardağı haşlanmış dilimlenmiş mantar
2 Tatlı kaşığı dolma baharatı
Tuz, 1 çay kaşığı şeker
Yarım limon suyu
Maydanoz, sıvı yağ
Yapılışı: Küp kesilmiş soğanı sıvı yağda biraz kavurun. Dolmalık fıstığı ekleyip, fıstıklar pembeleşene dek kavurun. Islatılıp yıkanmış pirinci ilave edip, pirinci de kavurun. Yarım limon suyunu, tuzu, şekeri koyup pilavı kısık ateşte pişirin. Ocaktan aldığnız pilavın içine mantarı, dolma baharatını, ince kesilmiş maydanozu karıştırıp pilavı demlendirin. Pilavı soğuduktan sonra, limon suyuyla birlikte servis yapın.

Taze Bezelyeli Pilav



2 Su bardağı bulgur
2 Yeşil biber
2 Kırmızı biber
1 Büyük boy soğan
1 Tablet et suyu
1 Yemek kaşığı salça
Sıvı yağ, tuz
Taze bezelyeli harcı için:
500gr. Taze bezelye
1 Soğan
5 Domates
Tuz, sıvı yağ
Yapılışı: İnce kesilmiş biberleri ve yemeklik kesilmiş soğanı, biraz sıvı yağında birlikte kavurun. Salçayı ilave edip kavurun. Bulguru da ekleyip kavurduktan sonra yeterince sıcak suyu, et suyu tabletini, tuzunu koyup pilavı pişirin ve demlendirin. Başka bir tencerede sıvı yağda soğanı kavurun. Temizlenip küçük kesilmiş taze bezelyeyi ve rendelenmiş domatesleri ilave edip, domates suyunu çekene değin pişirin. Yeterince su ekleyip, taze bezelyeler yumuşayana dek ve susuz kalana dek pişirin. Servis yapılacağı zaman, bir kaseye bulgur pilavından biraz koyun. Üzerine taze bezelyeden koyun. Üstüne tekrar pilavdan koyup, ters çevirin.

0 Responses to "Enginarlı Pilav-Soğuk Pilav-Taze Bezelyeli Pilav"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...