Ispanak yemeği

Author: LUGAS // Category: ,
Şu güzelliğe bakarmısınız..

minnacık bebek ıspanaklar..

Ispanağın böreğini, yemeğini, salatasını her bişeyini çok severim.. Hele ki soğuk kış günlerinde pirinçli hafif sulu yemeği en çok tercih ettiğim sebze yemeğidir. Yapımını herkesin bildiği bir yemek uzun uzadıya tarife gerek yok sanırım ama benim yaparken ekstradan içine koyduğum 2 şey var. Bir tane havuç rendesi ve bir tutam nane. Bunları da eklerseniz çok leziz oluyor.


Malzemeler:

2 tane soğan

1 kilo ıspanak

1 havuç

1 çay bardağı pirinç

2 yemek kaşığı sıvıyağ

1 yemek kaşığı salça

Tuz, k.biber, nane

Soğanları yemeklik doğrayıp sıvıyağda öldürün. Salçayı ilave edin. Çok iyi yıkadığınız ıspanakları doğrayın ve tenceredeki malzemeye ekleyin. Rendelediğiniz havucunuzu ekleyin. Hepsini beraber kavurun. 1 çay bardağı sıcak su ekleyin.pirinci ekleyin. Nane, tuz, k.biberi ekleyin. Ocağı kısığa ayarlayın pişmeye bırakın. Afiyet olsun..

ıspanak

Kalp hastalıklarına, felce, yüksek tansiyona, yaşlılığın getirdiği göz hastalıklarına, kansere, hatta psişik rahatsızlıklara karşı da etkili bir sebze. Göz hastalıklarına ve derideki lekelenmelere karşı etkili. Ispanak içerdiği iki kimyasal madde sayesinde görme bozukluklarına karşı etkili. Haftada 6 kez ıspanak yiyenlerin yüzde 86 oranında yaşın ilerlemesiyle birlikte ortaya çıkan derideki lekelenmeler gibi bir sorunlarının olmayacağını gösteriyor. Ayrıca yaşla birlikte ortaya çıkan göz hastalıklarına karşı da etkili. Bir porsiyon ıspanak, günlük demir ihtiyacımızın onda birini karşılıyor
Demir yönünden zengin, koyu yeşil yapraklı ve güzel tadı olan ıspanak, diğer yapraklı sebzelere nazaran daha çok protein içeriyor. Salatada yenilen çiğ ıspanak, harika bir lif kaynağı. Ispanak suyu, bol C vitamini ile soğuk algınlıklarına karşı dayanıklılık veriyor.Ispanak, pro-vitamin A, C vitaminleri, demir ve çeşitli enzimlerce çok zengin olup, bu maddeler, insanda bol kan yapıyor. Ispanak ayrıca, kemiklerin ve dişlerin sağlamlığını temin ediyor. Uzmanlar, ıspanağın, karaciğeri, lenf bezlerini, kan dolaşımını uyardığını belirterek, hamilelere, ‘kanlı-canlı bir bebeğe sahip olmaları için’ bol ıspanak yemelerini tavsiye ediyor.

0 Responses to "Ispanak yemeği"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...