Hamsi Pilavı

Author: LUGAS // Category: ,

1kg. Hamsi
3 Soğan
3 Su bardağı pirinç
Maydanoz
Yenibahar, karabiber
Kırmızı toz biber, pul biber
Sıvı yağ, tuz, un
1 Tatlı kaşığı şeker
Limon
Yapılışı: Küçük kesilmiş soğanları, yarım su bardağı sıvı yağla kavurun. Islatılıp yıkanmış pirinci ekleyip kavurun. Şeker, tuz ve birkaç damla limon suyu ilave edip pilavı pişirin. Pirinç pilavını ocaktan alıp içine ince kesilmiş maydanozu, baharatlarını koyduktan sonra demlendirin. Hamsilerin kılçıklarını ve içlerini temizleyin yıkayın. Hamsilere tuz, biraz sıvı yağ koyup karıştırın. Hamsileri arkalı önlü olarak una bulayın. Hamsili pilavı pişireceğiniz tepsiyi yağlayın. Hamsi balıklarını tepsinin tabanına ve yarısı dışarı sarkacak şekilde tepsinin kenarlarına aralıksız olarak dizin. Pilavı tepsiye döküp yayın. Tepsinin kenarlarındaki balıkları pilavın üstüne kapatın. Pilavın açık kalan kısmına, geri kalan hamsileri yan yana dizin. Hamsi pilavını üzeri kızarana değin fırında pişirin.

0 Responses to "Hamsi Pilavı"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...