Çirişli Karnıyarık-Çiriş Böreği-Çiriş Çorbası-Zeytinyağlı Taze Bezelye Yemeği

Author: LUGAS // Category: , , ,
Çirişli Karnıyarık



500gr. Çiriş
300gr. Kemiksiz et
3 Soğan
1 Yemek kaşığı salça
3 Patlıcan
2 Kabak
Tuz, karabiber,
Pul biber, sıvı yağ
Sosu için:
1,5 Su bardağı su
1 Yemek kaşığı salça
Üzeri için:
Patates, yeşil biber
Yapılışı: Patlıcanları alacalı soyup, limonlu tuzlu suda 25-30 dak. bekletin. Patlıcanları yıkadıktan sonra karnıyarıklık kesip kızartın. Kabakları temizleyip yıkayın. Kabakları kaynar suda biraz haşlayıp, bir süre soğuk suda bekletin. Kabakları haşladığınız suyun 1 su bardağını ayırın. Kabakları da karnıyarıklık kestikten sonra, patlıcanları ve kabakları fırın kabına koyun. Çiriş otlarını temizleyip, irice kesin. Çirişi tencereye alıp, su ilave ettikten sonra haşlayıp sıkın. Soğanları küp kesip, biraz sıvı yağında kavurun. Küçük kesilmiş etleri ekleyin kavurun. Salçayı ekleyip kavurduktan sonra çirişi de koyup karıştırın. Ayırdığınız kabağın haşlama suyunu, Tuzunu, baharatlarını koyup suyunu çekene değin pişirin. Patlıcan ve kabakların içlerine çirişli harcı koyun. Ayrı bir kapta 1,5 su bardağı suyu ve 1 yemek kaşığı salçayı karıştırıp, çirişli karnıyarıkların üzerlerine dökün. Patatesleri biberleri temizleyip yıkadıktan sonra, dilimleyip kızartın. Çirişli karnıyarıkların üzerlerini kızarmış patateslerle ve biberlerle süsleyip, fırında pişirin.

Çiriş Böreği



3 Yufka
Harcı için:
2 Su bardağı haşlanmış çiriş
1 Su bardağı haşlanmış dilimlenmiş mantar
1 Küçük soğan
1 Su bardağı ufalanmış peynir
Karabiber, tuz, pul biber
Sıvı yağ, maydanoz
Sosu için:
Yarım kahve fincanı sıvı yağ
2 Yumurta (1sarısını ayırın)
1 Kahve fincanı su
Yapılışı: Sos malzemelerinin hepsini birlikte çırpın. Harcı için, küçük kesilmiş soğanı sıvı yağında kavurun. Çirişi, mantarı, baharatları, tuzu ekleyip kavurun. Çirişli harcı ocaktan alıp soğutun. İçine ince kesilmiş maydanozu ve beyaz peyniri karıştırın. 3 Yufkayı aralarına sosundan sürerek, üst üstte koyun. Kalan sosu en üstüne sürün. Çirişli için hepsini üzerine serpip, böreği rulo şeklinde sarın. Çiriş böreğini dilimleyip tepsiye dizin. Çiriş böreklerinin üzerlerine yumurta sarısı sürüp, çörekotu serpin. Böreği fırında pişirdikten sonra sıcak servis yapın.

Çiriş Çorbası

1 Su bardağı dolusu haşlanmış çiriş
1 Yemek kaşığı margarin
1 Büyük boy patates
1 Yemek kaşığı dolusu un
6 Su bardağı su
1 Yumurta
1 Su bardağı süt
Sıvı yağ, tuz, karabiber
Yapılışı: Sütü, yumurtayı, karabiberi iyice çırpıp, buzdolabında bekletin. Margarini biraz sıvı yağla birlikte eritin. Unu ekleyip, un sararana dek kavurun. 6 Su bardağı soğuk suyu ilave edip karıştırın. Küçük küp kesilmiş patatesi ve çirişi koyup, kısık ateşte patatesler yumuşayana kadar pişirin. Sütlü karışıma 1-2 kepçe çirişli çorbadan koyup ılıştırın ve çorbaya karıştırın. Çorbayı 1taşım daha kaynatıp ocaktan alın. Çiriş çorbasına tuzunu ilave edip, sıcak servis yapın.

Zeytinyağlı Taze Bezelye Yemeği



1kg. Taze bezelye
1 Su bardağı sıvı yağ
2-2,5 Su bardağı su
6 Orta boy domates
3 Orta boy soğan
1 Tatlı kaşığı şeker
1 Avuç pirinç
Pul biber, tuz karabiber
Yapılışı: Taze bezelyelerin uçlarını kesip, kılçıklarını temizleyin ve büyük olanları ikiye kesip yıkayın. Taze bezelyeleri çiğden tencereye koyup, üzerine pirinci serpin. Küçük küp kesilmiş soğanları, ardından küçük kesilmiş domatesleri çiğ olarak tencereye koyun. Ayrı bir kapta sıvı yağını, baharatları, 2 veya 2,5 su bardağı suyu, tuzu karıştırıp tenceredeki sebzelerin üzerine dökün. Kapağını kapatıp, en kısık ateşte yemek suyunu çekene değin ve sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Zeytinyağlı taze bezelye yemeğini soğuk servis yapın.

1 Response to "Çirişli Karnıyarık-Çiriş Böreği-Çiriş Çorbası-Zeytinyağlı Taze Bezelye Yemeği"

Unknown Says :
18 Nisan 2011 12:18

bezelye değil fasulye olacak..

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...