Bazlama

Author: LUGAS // Category: , ,

Geçen cumartesi anneme kahvaltıya geçtiğimizde bu ekmeklerden yapmıştı.. Yapımı çok kolay! Hamuru hazırlıyorsunuz aldığı kadar un, tuz, su hazırlayıp merdaneyle tabak büyüklüğünde açıyorsunuz teflon tavada arkalı önlü pişiriyorsunuz. Pişerken fosur fosur kabarıyor piştiğini belli ediyor çok güzel oluyor Bulut bile sıcakken içine tereyağ sürüp, tek başına bir taneyi yiyerek şaşırttı bizi :) Annecim ellerine kollarına sağlık!
Sevgili Esra ayrıntılı tarifini istemiş okur okumaz annemi aradım Esracım ben yanlış anlamışım tabiki! bazlama hamurunun içinde maya varmış :)) tarifini yazdım ama annemde öyle bardaklı, ölçülü tarif yoktur. O şekilde veremedi birazda eli bolcadır :)
işte annemden bazlamanın tarifi;
1 maya
un, tuz, su
kulak memesi kıvamında hamur elde edeceksiniz.
2 saat kadar mayalanmasını bekleyin. yumruk büyüklüğünde bezeler hazırlayın. Bezeleri merdaneyle orta boy tava büyüklüğünde açın.Üstünü altını unlayın. Bu şekliyle unlu unlu, tavaya yağ koymadan bir tarafı pişince diğer tarafını çevirerek pişirmeye başlayın. Diğer tarafını çevirdiğinizde içininde hamurunuz dağ gibi kabaracak. Böylelikle içininde piştiğini anlayacaksınız. Bu kadar :) Afiyet olsun..

0 Responses to "Bazlama"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...