Siyah Beyaz-Portakal Kabuğu Şekerlemesi

Author: LUGAS // Category: ,
Siyah beyazın kakaolu kısmı Ayşe Tüter'in krem çikolata tarifiydi. İçine krema koyunca farklı bir lezzet elde ettim. Üzerlerine koyduğum portakal kabuğu şekerlemesi de ayrı bir lezzet kattı.

Siyah Beyaz


250gr. Margarin
7 Yemek kaşığı un
1 Su bardağı kavrulmuş fındık
8 Yemek kaşığı şeker
3 Yemek kaşığı kakao
1 Çay bardağı süt
1Vanilya
3 Yumurta
Kreması için:
3 Yemek kaşığı un
5 Yemek kaşığı şeker
2,5 Su bardağı süt
1 Yemek kaşığı margarin
1 Vanilya
Yapılışı: Margarinle unu tencereye alın. Margarin eriyene dek sürekli karıştırın. Kakao ve şekeri ekleyip, şeker eriyene kadar karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp sütü, vanilyayı ilave edip karıştırın. 3 Yumurtayı teker teker kırıp yedirin. Dövülmüş fındığı da karıştırıp, buzdolabında 1 gece bekletin. Krema malzemelerini karıştırıp pişirin. Kakaolu olanından parçalar koparıp yuvarlak şekiller verin. Ortalarını çukurlaştırıp, içlerine soğumuş olan kremayı doldurun. Üzerlerine küçük kesilmiş portakal kabuğu şekerlemesi koyun. Servis saatine kadar buzdolabında bekletin.

Portakal Kabuğu Şekerlemesi


6 Adet kalın kabuklu portakal
500gr. Şeker
Tuz
Yapılışı: Portakalları yıkayıp soyun. Portakal kabuklarını hafif tuzlu ve bol suda, üzerine bir kapak kapatarak 24 saat bekletin. Suyunu süzdükten sonra tekrar yıkayın. Portakal kabuklarını bir tencereye koyup, üzerine soğuk su dökün. Kaynamaya başlayınca ateşten indirin. Suyunu süzüp, tencereye tekrar soğuk su doldurun. Bu işlemi 3 defa tekrarlayın. Haşlanan kabukları şeritler halinde kesip, tencereye alın. 500gr. Şekeri ilave edip, üzerini örtecek kadar su dökün. Tahta kaşıkla hafif hafif karıştırarak şekerini eritin. Portakal kabukları şeffaflaşıncaya kadar pişirin. Şeffaflaşan kabukların şurubunu süzün. Portakal kabuğu şekerlemelerini şekere buladıktan sonra fırın teli üzerinde 3-4 gün kurutun.

0 Responses to "Siyah Beyaz-Portakal Kabuğu Şekerlemesi"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...