Bayramdan Kalanlar

Author: LUGAS // Category:
AntepFıstıklı ve Cevizli Toplar



Bayram da gelen misafirlerimiz için hazırlamıştım bu nefis ikramlık topları.Antep fıstıklı ve cevizli olarak hazırladım.Fıstık ezmesi tadında nefis bir lezeeti vardı,tadanlar öyle dediler.Ben 4 ölçü olarak hazırladım.Tarif sevgili Semra'dan.

Cevizli olanın kıvamını daha sulu tuttuğumdan daha çok kabardılar sufle gibi.Bir püf noktası da ben 12 dk. kadar pişirdim,pişirme süresini uzatırsanız kurabiye sertleşir ve içinde ki ezme tadı yokolur ,dışının kabuk yapıp içinin yumuşak olması gerekiyor.Soğuduktan sonra hatta 2 gün sonra bile bu formu bozulmuyor
Semra'nın anlatımıyla tarif:

Malzemeler: (15 adet)
1 su bardağı toz ceviz
1,5 su bardağı pudra şeker
i1 adet yumurta akı
1 tatlı kaşığı kakao
Yapılışı:

*Ceviz, yumurta akı, kakao ve ½ su bardağı pudra şekeri bir kabın
içine konularak yoğurulur.*Kalan pudra şekeri bir tabağın içine konulur ve hamurdan ceviz
büyüklüğünde toplar yapılıp her tarafı iyice pudra şekerine bulanır ve
tepsiye dizilir.*150 derece ısıtılmış fırında 10 dakika pişirilir.*Ilındıktan sonra tepsiden alınır ve servis yapılır. ( Fırından
çıktıklarında yumuşak oldukları için dağılabilir soğumasını bekleyin)
Afiyet olsun.

0 Responses to "Bayramdan Kalanlar"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...