Balık Pilakisi
Balık Pilakisi tarifi için Malzemeler :
• 1 kg istediğiniz cins balık (temizlenmiş; küçükse bütün bırakılmış, büyükse parçalara ayrılmış)
• 2-3 adet patates
• 1 çay bardağı zeytinyağı
• 2 adet havuç
• 1 adet küçük kereviz
• 4 diş sarmısak
• 2 adet limon
• 1 adet maydanoz
• Tuz , karabiber
• 2-3 adet soğan
Balık Pilakisiyemeğinin hazırlanışı:
Soğanları piyaz doğrayın.
Zeytinyağında kızartmadan kavurun.
2 su bardağı su ilave edip, kaynatın.
Suyu biraz azalıp, soğanları da pişince süzgeçten geçirin; soğanları da ezin.
Tekrar ateşe koyun.
Balıkları, patatesleri, soyulmuş sarımsağı, havucu, kerevizi ilave edin.
Tuz ve karabiberini katarak ateş üzerinde veya fırında pişirin.
İnmesine 10 dakika kala 2 limon suyu, kıyılmış maydanozu ekleyin ve servis yapın.
0 Responses to "Balık Pilakisi"
Yorum Gönder